MENU
klinika
Kursi

Bursa dhe këmbimi valutor, 7 nëntor 2022

“The Guardian” artikull për emigrimin

“Të gjithë duam të ikim nga varfëria”

Gazeta e njohur britanike “The Guardian” i ka kushtuar një artikull të veçantë Shqipërisë, duke...

Vendet më të prekura nga kriza

Vizualizimi i varfërisë energjetike në të gjithë Evropën

Europa ka një dimër të vështirë përpara. Pa gazin natyror rus, blloku ka mungesë energjie....

Analiza/ Projekti i kabllove nënujore

Dy vendet, plane të mëdha për eksportet e energjisë në Evropë

Azerbajxhani dhe Gjeorgjia shpresojnë të përfitojnë nga rëndësia e tyre gjeopolitike në rritje dhe të...

Analiza nga "The Economist"

‘Burrat me armë’ po ‘mbajnë peng’ bukën!

Në pamje të parë, Vladimir Putin ka pak të përbashkëta me një këmbësor etiopian. Njëri...

E ardhmja e tregjeve

Efektet e rritjes së normave të interesit në tregjet në zhvillim

Tregjet në zhvillim e kanë përballuar çuditërisht mirë goditjen nga normat e interesit. Por prova...

Kursi

Bursa dhe këmbimi valutor, 6 nëntor 2022

Monedha e eurozonës shitet sot me 117.3 lekë. Dollari amerikan këmbehet me 118.6 lekë. Paundi britanik kap sot vlerën e 134.1...

Vendimi i Melonit

Në Itali Qeveria do të bëjë gati 10 miliardë euro për krizë energjetike

Kriza energjetika ka bërë që shumë vende në Evropë të vënë në dispozicion shifra shumë...

Kudo krizë...

Nuk ka mjaftueshëm gjermanë për të bërë punët që i duhen Gjermanisë

Ndoshta Friederich Merz mendoi se po tregohej i zgjuar. Kreu i partisë kryesore opozitare të...

687 miliardë lekë

Buxheti 2023, model i vjetër, rreziqet që kanosen

Pavarësisht intensitetit të krizave që kanë goditur ekonominë e vendit vitet e fundit, buxhetet publike...

The Economist

Lulëzimi i prodhimit të kokainës/ Lufta kundër drogës ka dështuar

Disa politikanë në Amerikën Latine dhe në Europë, po e pranojnë këtë publikisht, shkruan The...

Kursi

Bursa dhe këmbimi valutor, 5 nëntor 2022

Monedha e eurozonës shitet sot me 117.3 lekë. Dollari amerikan këmbehet me 119 lekë. Paundi britanik kap sot vlerën e 134...