MENU
Biznes i mirëfilltë

Çfarë zbulon Cristiano Ronaldo për ekonominë e futbollit

30 gjigantë amerikanë

Indeksi Dow Jones dhe kompanitë e listuara në të

Indeksi Mesatar Industrial Dow Jones, apo thjesht Dow, është një indeks i bursës (tregu i...

47 për 1 milion

Spanja ka nivelin më të lartë të organdhuruesve në botë

Sepse më shumë njerëz regjistrohen për të dhënë sesa për të përftuar. 47 për milion...

Pse?

Oslo po bllokon qarkullimin e makinave në qendrën e tij

Madje po zëvendëson hapësirat për parkim me kopshte lulesh dhe është duke ndërtuar 60 kilometra...

Një metodë e re!

Në Pakistan përdoret energjia diellore për mësim natën

Rreth 23 milion fëmijë janë të pashkollë në Pakistan. Rohayl Varind donte t’i kthente ata...

9 vendet ndjekëse

Zvicra është vendi më miqësor me mjedisin në botë

Ndotja mjedisore është një çështje me ndjeshmëri të lartë në botë dhe shumë vende të...

Rënie 1.25 për qind

Indeksi Dow Jones 13 gusht 2018

25,187.70 ishte vlera e indeksit në mbyllje të ditës 13 gusht 2018. Në vijim listohet vlera...

Përkujdes shembullor

5 mësime të vlefshme prindërimi nga Suedia

NR. 1: Trajtojini djemtë dhe vajzat njësoj Disa çerdhe në Suedi janë neutrale sa i...

Çfarë po ndodh?

Ndryshimet ekonomike globale në sponsorizimet e Kupës së Botës

Ka pasur ndryshime dramatike në vendet e origjinës së sponsorëve në Kupën e Botës vitet...

Ndryshimet po ndodhin

A do të zhduken avokatët në epokën e automatizimit?

Shprehja ‘Robotët po vijnë’ është duke u bërë motoja e epokës sonë. Dhe vjen me...

Fat apo politika?

Kupa e Botës mbi tregtinë ndërkombëtare

Kupa Botërore e FIFA-s është duke u mbajtur në Rusi. Një zhvillim i tillë ndërkombëtar...

CO2 dëmtuesi kryesor

Irlanda është vendi i parë në botë që heq dorë tërësisht nga karburanti fosil

Kjo nismë nënkupton që asnjë para publike nuk do të investohet në naftë, gaz dhe...