MENU
Nivel shqetësues Greqia

Ky grafik tregon se si duket 63 bilion dollarë borxh botëror

Ndryshimet pas krizës

Vendet me normat më të larta të papunësisë

Kriza globale financiare që filloi në vitin 2008 tronditi ekonomitë botërore, por ndikimi afatgjatë goditi...

Nuk është rinia

Grafiku që parashikon moshën kur do të jeni më të lumtur

Lumturia, siç sondazhe tregojnë, ndjekin një formë të përgjithësuar “U-je” gjatë rrjedhës së një jete:...

Pula vezën a veza pulën

Lidhja midis fesë dhe zhvillimit ekonomik

E dimë prej dekadash tanimë që vendet laike priren të jenë më të pasura sesa...

Liria e zgjedhjes

Lidhja mes lajmeve të rreme, pijeve të gazuara dhe tatimit mbi trashëgiminë

A duhet t’i kufizojmë lajmet e rreme dhe fjalime të tjera politike të krijuara për...

5 milion banorë popullsi

Çfarë Kosta Rika i mëson botës mbi demokracinë?

Si ka mundësi që një vend me më pak se pesë milionë njerëz të bëhet...

Inteligjenca Artificiale dhe puna

Ja çfarë mendohet të ndodhë në botë pas 100 vjetësh

Mësimet nga e kaluara Njerëzit janë të prirur natyrshëm të mendojnë për të ardhmen. Ne...

Pabarazi akute

87 familjet më të pasura të Kanadasë pasuri sa 12 milion njerëz

87 familjet më të pasura të Kanadasë kanë përafërsisht të njëjtën sasi pasurie si ajo...

Gafat e Bankës Qendrore Evropiane

A është ky fundi për euron?

Nga Hans-Werner Sinn Në pothuajse 20 vjet eksperimentim euro ka pasur luhatshmëri të forta. Në...

Popullsia 15 vjeç e lart

Struktura e punësimit sipas sektorëve kryesorë të ekonomisë

Në tremujorin e parë 2018, shkalla e punësimit për popullsinë 15-64 vjeç është 59,2 %....

Rrëzim mitesh negative

Punësimi i emigrantëve dhe ndikimi pozitiv në ekonomi

Kur një kompani si Starbucks premton të punësojë 10,000 refugjatë globalisht deri në vitin 2022,...

Tituj mendjendriçues

Librat që Bill Gates ka rekomanduar gjatë dekadës së fundit

Bill Gates është bërë një ndikim i fuqishëm në botimin e librave. Pra, çfarë lexon...