MENU
klinika
Shkëmbimet tregtare

‘Shkëlqimi dhe rënia’ e eksporteve shqiptare në Spanjë!

744 milionë lekë më shumë

Shkurti, sukses me eksportet e Shqipërisë në Kosovë

Muaji shkurt i këtij viti ka qenë një muaj ku Shqipëria ka njohur një rritje...

Udhëzimi i ri i Tatimeve

Marrëveshja/ Si të shlyhen taksat e papaguara nga bizneset

Bizneset që e kanë të pamundur të paguajnë menjëherë detyrimet, mund t’i paguajnë ato me...

Statistikat e Bankës Botërore për 2019-ën

Ulet ritmi i zhvillimit ekonomik

Ritmet e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë parashikohe në rënie nga ana e Bankës Botërore. Sipas...

10 kuriozitete

Mendoni se dini gjithçka për paranë?

Si funksionojnë kartëmonedhat plastike angleze? Cila është monedha më e tregtuar në botë? A munden...

Teoria Monetare Moderne

Si funksionon paraja në ekonomi?

Teoria Monetare Moderne e sheh paranë vetëm si subjekt mbi të cilën vendos shteti. Ekonomisti...

Punësimi dhe pagat

“Bie” komunikimi

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Instituti i Statistikave, sektori i telekomunikacionit po...

Të dhënat

Rezerva valutore/ Çfarë synon Banka e Shqipërisë?

Banka e Shqipërisë synon të rrisë fitimet nga investimi i rezervës valutore të vendit. Sipas...

Detyrimet e pashlyera

DPT-tatimpaguesve: Për pagesat me këste…

Të gjithë tatimpaguesit që kanë nënshkruar me organin tatimor një Marrëveshje të Pagesës me Këste...

Këmbimi valutor

Bilanci javor për Dollarin dhe Paundin

E ndërsa valuta e eurozonës ka rimarrë veten gjatë javës së kaluar, dollari amerikan dhe...

Sistemet Europiane

Taksa mbi tokën, roli në rritjen e produktivitetit në bujqësi

Eksperiencat e sistemeve të tatimit të pasurisë dhe asaj mbi tokën në Europën Qëndrore dhe...

Të rinjtë shqiptarë

Raporti: Çereku as punojnë, as s’shkollohen

Banka Botërore në raportin e fundit për tregun e punës në Ballkanin Perëndimor bën me...