MENU
klinika
360 kompani deri tani

Kina po “blen” Europën

Takim me Guvernatorin

Zbarkon misioni i FMN

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, zhvilloi të martën një takim me misionin e...

Aksionerët shqiptarë tërhiqen

Zhbllokohet shitja e Societe Generale

Zhbllokohet shitja e Societe Generale Albania te grupi hungarez OTP. Aksionerët e pakicës janë tërhequr...

Dossier/Pjesa e Tretë

Shkollat profesionale dhe përvoja e ngritjes së shtetit

Shkolla e Bashkuar u krijua në vitin 1945 dhe në fillim ishin 200 vetë që...

Dossier/Pjesa e dytë

Shteti duhet të ndërhyjë, NATO e zgjidh krizën e arsimit

Duhet të rikthehemi pak te llojet e sistemeve demokratike. Vija e sotme e ‘’Demokracisë Liberale’’...

Dossier/Pjesa e parë

Shkollimi profesional përballë universitetit, një paradoks

Nga Eugent Kllapi/ Në 1938 Shqipëria sipas shkrimtarit francez Bertrand Bareilles kishte 420 të diplomuar...

Efikasitet i ulët

Formimi profesional, një në 14 punësohet

Vetëm një ndër individë të trajnuar në Qendrat e Formimit Profesional arrin të punësohet. Referuar...

Nuk duan të paguajnë tatim

Vetëm 11% e biznesit të madh shpërndan dividend

Vetëm 11% e biznesve të mëdha në Shqipëri shpërndajnë dividend. Arsyeja kryesore është masa e...

Kursi i këmbimit

Euro gjen “prehje”

Kursi i këmbimit valutor ishte i qetë ditën e sotme, ndërsa luhatjet mes valutave kryesore...

Projekti 38 milionë euro

Rinis puna për bypass-in e Fierit

Rruga nga hyrja e Fierit, deri në Levan, prej vitesh është bërë si një nyje...

Mjaftueshmëria, 18.2% në shtator

Bankat, kapitalizimi i lartë po bëhet problem

Në fund të muajit shtator, raporti i mjaftueshmërisë së kapitalit për sistemin bankar shqiptar arriti...

Premtimi i bujshëm i Ramës

OSHEE në bursë, projekt apo mirazh?

Në fillim të vitit, kryeministri Edi Rama ka thënë se qytetarët shqiptarë do të kenë...