MENU
klinika
Mund të dëmtojë...

Punë në fundjavë? Si mund t’i themi ‘stop’

Të dhënat

Gjithnjë e më e pëlqyer nga të rinjtë, ç’është ekonomia GIG?

Ekonomia GIG ndodh në një treg të lirë ku kontratat e punës janë të përkohshme....

Zhvillimi ekonomik

Pse mbeten prapa vendet e Ballkanit Perëndimor?

Tranzicioni në Evropën Qendrore dhe Lindore që nga rënia e komunizmit ka qenë pothuajse një...

Shifrat

Investimet në euro, sa përqind ranë në 2018?

Oreksi i shqiptarëve për të investuar kursimet në euro jashtë vendit u ul gjatë vitit...

Këmbimi valutor

Çfarë ndodhi me Euron, Dollarin dhe Poundin gjatë kësaj jave?

Gjatë javës që lamë pas (18-22 shkurt) monedha europiane euro ka qendruar në nivelin e...

Sa do të kushtojë tarifa

Nga 1 marsi ndërrimi i pronësisë së mjetit pranë DPSHTRR

Duke filluar nga data 1 mars 2019, qytetarët do të mund të ndërrojnë pronësinë e...

Marrja e masave

Euroizimi/ BSH kërkon bashkëpunim nga qeveria

Për të ulur euroizimin e ekonomisë nevojitet bashkëpunim edhe nga institucionet e tjera, sipas Bankës...

Mesazhi i Guvernatorit të BSH

Destabilizimi politik efekte në ekonomi?

Pas vendimit të opozitës për dorëzimin e mandateve të deputetëve, ka ardhur edhe një reagim...

Raporti

Alarmues numri i emigrantëve minorenë shqiptarë në Itali

Kryesisht prejardhja e emigrantëve minorenë të pashoqërar që kanë mbërritur në Itali për 2018 është...

APP kritikë institucioneve

Mallrat e tenderëve s’përputhen me kërkesat e garës

Mallrat apo artikujt e dorëzuar pranë institucioneve shtetërore nga kompanitë që fitojnë tenderë publikë, nuk...

Depozitat e kreditë në valutë

‘Zhgënjen’ de-euroizimi

Bazuar në ecurinë e treguesve të përzgjedhur gjatë gjashtëmujorit të dytë të 2018, vihet re...

Rrezikon integrimin

Eficienca energjisë prioritet për zhvillimin ekonomik

Sipas të dhënave të nxjerra nga raport-monitorimi mbi zbatimin e objektivave të eficiencës së energjisë,...