MENU
Plakja e popullsisë

Pas një shekulli do ngelemi 1 milion

Huamarrja e qeverisë

Obligacionet 10 vjeçare, interesi 6.8%

Obligacionet 10 vjeçare të qeverisë shqiptare u emetuan këtë javë me një kupon prej 6.8%....

''Too big to fail''

Institucionet financiare: ‘Skemat e shpëtimit’

Institucionet finaciare jane zemra e ekonomisë së një vendi. Nëse një kompani e madhe dështon,...

Paguhen 420 mijë analiza të pakryera

Dossier/ Milionat e falura të check up-it

Kontrolli Mjekësor Bazë është kthyer në argument debati prej afro katër vjetësh, qysh në momentin...

Paketa fiskale

Konfindustria propozon tatim 0 mbi dividentin

Konfindustria do t’i paraqesë zyrtarisht Ministrisë së Financave propozimet e saj për paketën fiskale 2019....

Deklarata

Vuçiç nuk e pranon refuzimin: Do ta blejmë ‘Telekom Albania’!

Presideni serb, Aleksandar Vuçiç, ka komentuar refuzimin që sipas tij që autoritetet shqiptare i kanë...

Prodhimi i energjisë

KESH, 87 milionë euro të ardhura për 6-mujorin

Situata e favorshme hidrike ka rritur prodhimin e energjisë në kaskadën e Drinit dhe ka...

Këtë vit me ligj të ri

Kompensimi i pronarëve, 136 mln USD për tre vjet

Ligji për kthim-kompensimin e pronave ka sjellë një seri ndryshimesh. Pika më e debatuar e...

Abuzimi nga kompanitë

Pasagjerët nuk kompensohen për anullimet

Sipas të dhënave zyrtare të Autoritetit të Aviacionit Civil, janë rreth 4000 pasagjerë që përgjatë...

Shifrat e 8-mujorit

Sigurimi i jetës, vetëm dy euro për frymë  

Shqiptarët këtë vit kanë shpenzuar vetëm dy euro për frymë për sigurimin e jetës. Sipas...

Bilanci i 9-mujorit

Bursa shqiptare, 13 mln euro transaksione

Bursa Shqiptare e Titujve ALSE po funksionon zyrtarisht që prej muajit Shkurt 2018. Referuar statistikave...

Vlerësimi i Euro Health Consumer

Shëndetësi: kosto e lartë, korrupsion dhe burokraci

Sistemi shëndetësor në Shqipëri ka kosto të larta, burokraci të shumtë dhe nivel të lartë...