MENU
klinika
"Kini kujdes"

Do udhëtoni drejt Italisë sot? AAC paralajmëron

Kursi zyrtar

Këmbimi/ Si nis java për valutat e huaja?

Valutat e huaja duket se kanë nisur javën me rritje. Valuta britanike regjistrohet në vlerat...

Gjuha angleze

Shqipëria populli më “i paditur”

Anglishtja është e njohur si gjuha globale e biznesit. Kjo gjuhë flitet nga 840 milionë...

Shifrat

Shkëmbimet tregtare/ Dyfishohen eksportet me Turqinë

Shkëmbimet tregtare Shqipëri-Turqi krahasuar me vitin e shkuar kanë pësuar një rritje të ndjeshme. Eksportet...

Shkëmbimet tregtare

‘Shkëlqimi dhe rënia’ e eksporteve shqiptare në Spanjë!

Gjatë viteve të fundit, Shqipëria dhe Spanja kanë njohur një rritje të konsiderueshme të shkëmbimeve...

744 milionë lekë më shumë

Shkurti, sukses me eksportet e Shqipërisë në Kosovë

Muaji shkurt i këtij viti ka qenë një muaj ku Shqipëria ka njohur një rritje...

Udhëzimi i ri i Tatimeve

Marrëveshja/ Si të shlyhen taksat e papaguara nga bizneset

Bizneset që e kanë të pamundur të paguajnë menjëherë detyrimet, mund t’i paguajnë ato me...

Statistikat e Bankës Botërore për 2019-ën

Ulet ritmi i zhvillimit ekonomik

Ritmet e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë parashikohe në rënie nga ana e Bankës Botërore. Sipas...

10 kuriozitete

Mendoni se dini gjithçka për paranë?

Si funksionojnë kartëmonedhat plastike angleze? Cila është monedha më e tregtuar në botë? A munden...

Teoria Monetare Moderne

Si funksionon paraja në ekonomi?

Teoria Monetare Moderne e sheh paranë vetëm si subjekt mbi të cilën vendos shteti. Ekonomisti...

Punësimi dhe pagat

“Bie” komunikimi

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Instituti i Statistikave, sektori i telekomunikacionit po...

Të dhënat

Rezerva valutore/ Çfarë synon Banka e Shqipërisë?

Banka e Shqipërisë synon të rrisë fitimet nga investimi i rezervës valutore të vendit. Sipas...