MENU
Prezantohet studimi

Hekurudha Durrës –Pogradec do të rehabilitohet

Kursim dhe më pak ndotje

Makinat elektrike, kosto 150 lekë për 100 km

Në kushtet e një presioni në rritje për të ulur ndotjen e mjedisit, e ardhmja...

Çmimet e konsumit

Inflacioni 2.1%, frenohet shtrenjtimi i perimeve

Inflacioni ra për të tretin muaj radhazi gjatë shtatorit. Instituti i Statstikave bën të ditur...

Ndërhyrja e AKEP

Ulen tarifat për telefonatat drejt Shqipërisë

Thirrjet telefonike drejt Shqipërisë mund të jenë më të lira. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe...

Ndryshimi i klimës

Rritja e temperaturave, si do ta ndryshojë bujqësinë

Ndryshimi klimës pritet të ketë një impakt në bujqësi, duke ndikuar edhe në ndryshimin e...

Prodhimi i energjisë

KESH, 87 milionë euro të ardhura për 6-mujorin

Situata e favorshme hidrike ka rritur prodhimin e energjisë në kaskadën e Drinit dhe ka...

Abuzimi nga kompanitë

Pasagjerët nuk kompensohen për anullimet

Sipas të dhënave zyrtare të Autoritetit të Aviacionit Civil, janë rreth 4000 pasagjerë që përgjatë...

Shifrat e 8-mujorit

Sigurimi i jetës, vetëm dy euro për frymë  

Shqiptarët këtë vit kanë shpenzuar vetëm dy euro për frymë për sigurimin e jetës. Sipas...

Eksportet në rritje

Peshkimi jep shenja gjallërimi

Peshkimi, një sektor prej afro tre dekadash në letargji, po jep shenja përmirësimi. Gjatë vitit...

Sinjal besimi në rritje

Banka Botërore vlerëson eurobondin

Banka Botërore e vlerëson si të suksesshëm emetimin eurobondit nga qeveria shqiptare. Ekonomistja e zyrës...

Dossier

Shqipëria portë hyrëse për mallrat e falsifikuara

Një studim i fundit i zyrës së pronësisë intelektuale të Bashkimit Europian, OECD dhe EUROPOL...

Reagon Konfindustria

Çmimi i naftës, rrezik për ekonominë

Rritja e çmimit të karburanteve ka shkaktuar shumë shpejt reagimin e shoqatave përfaqësuese të biznesit....