MENU
klinika
Abuzimi nga kompanitë

Pasagjerët nuk kompensohen për anullimet

Shifrat e 8-mujorit

Sigurimi i jetës, vetëm dy euro për frymë  

Shqiptarët këtë vit kanë shpenzuar vetëm dy euro për frymë për sigurimin e jetës. Sipas...

Eksportet në rritje

Peshkimi jep shenja gjallërimi

Peshkimi, një sektor prej afro tre dekadash në letargji, po jep shenja përmirësimi. Gjatë vitit...

Sinjal besimi në rritje

Banka Botërore vlerëson eurobondin

Banka Botërore e vlerëson si të suksesshëm emetimin eurobondit nga qeveria shqiptare. Ekonomistja e zyrës...

Dossier

Shqipëria portë hyrëse për mallrat e falsifikuara

Një studim i fundit i zyrës së pronësisë intelektuale të Bashkimit Europian, OECD dhe EUROPOL...

Reagon Konfindustria

Çmimi i naftës, rrezik për ekonominë

Rritja e çmimit të karburanteve ka shkaktuar shumë shpejt reagimin e shoqatave përfaqësuese të biznesit....

Arsyet pse ishte sukses

Eurobondi i tretë si provë pjekurie

Eurobondi i emetuar të martën nga qeveria shqiptare shënon momentin më të suksesshëm të titujve...

Pritet rritje e mëtejshme

Shtrenjtohet nafta, çmimet kalojnë 180 lekë për litër

Çmimet e karburanteve u rritën në fillim të kësaj jave dhe kaluan kufirin e 180...

Dossier/ pjesa e tretë

Perspektiva e arsimit profesional

Shkollat pas vitit 1990 futen në krizë si të gjitha fushat e jetës. Me rënien...

Dossier/Pjesa e parë

Pra, si ta drejtojmë ushtrinë gjeneral?!

Nga Eugent Kllapi/ Në fjalimin kur Sokrati ndodhej përpara dhe kundër gjithë parisë së aristokratëve...

Tregu në rritje

23 mijë shqiptarë investojnë për pension privat

Numri i shqiptarëve që kontribuojnë për një pension privat arriti në 23,500 në mesin e...

Dita e eurobondit

Shqipëria kërkon 500 mln euro hua në tregjet financiare

Shqipëria do të dalë të martën në tregjet ndërkombëtare për të marrë hua deri në...