MENU
klinika
Project Syndicate

Si populistët e humbën ‘lojën e froneve’ në BE…

Pushteti në rritje i zv.presidentit

Mike Pence, njeriu që ndikon më shumë tek Trump?

Në një administratë të mbizotëruar nga personaliteti polarizues i Donald Trump, Mike Pence është bërë...

New York Times

Në mendjen e Trump, SHBA është ende në 1989

Le t’i themi gjërat e dukshme. Po, Donald Trump është një racist i ndyrë. Ajo...

The Economist

Pse është e vështirë të parashikohen pasojat e Brexit?

Një pjesë nga Ekonomistët për Tregtinë e Lirë (eft), një grup pro-Brexit, nuk besojnë se...

Nuk e përjashton mundësinë

Pompeo mund të kandidojë për president?

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo është i hapur për të kandiduar për president pasi shefi...

The Hill

Si Donald Trump e përçau Amerikën…

Pse Donald Trump ndryshon nga të gjithë presidentët e tjerë? Sepse me qëllim e ndan...

The Guardian

Putin, i pamëshirshëm me ‘armiqtë’

Trazirat po e trondisin Moskën. Por a do të jetë ky fundi i një natyre...

Fushata për Brexit

120 milionë dollarë për fushatën e Johnson

Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson, u tha udhëheqësve të Bashkimit Evropian se ai...

Pse nuk ndërhyn Kina?

3 skenarë të mundshëm për të ardhmen e Hong-Kong-ut

Pekini është vendosur të japë një përgjigje formale ndaj protestave në vazhdim në Hong Kong...

Rregullorja e Dublinit

Shkaku i problemeve të Italisë me emigrantët

 Italia ka një problem tjetër migrimi, jo vetëm atë që mendon se ka. Për të...

Politikat e Erdogan ndër vite

‘Ndarja’ e Turqisë nga Perëndimi, aspak e papritur

Shtetet e Bashkuara kanë pezulluar pjesëmarrjen e Turqisë në programin për të ndërtuar dhe fluturuar...

Nevoja për zhdukjen e stereotipeve

Lloji i udhëheqësve që i duhet sot vendeve më të fuqishme

Një nga gjërat më të habitshme rreth Boris Johnson, i cili u bë kryeministër i...