MENU
klinika
Nga The Washington Post

Franca po e shfrytëzon Afrikën edhe në kohë koronavirusi!

"Negociatat vazhdojnë"

BE ende pa marrëveshje për dalje nga kriza

Bashkimi Evropian ende nuk ka ndonjë përgjigje të përbashkët ndaj krizës Corona. Bisedimet e ministrave...

Nga The Washington Post

E ardhmja nuk i përket as Amerikës, as Kinës!

Për dekada të tëra, teoricienët në Shtetet e Bashkuara dhe Kina imagjinuan dy të ardhme....

Tanimë askush nuk e beson...

Virusi “lindi” në Kinë, por Kina nuk mund ta “vrasë” atë!

Kina nuk ka raportuar vdekje të reja nga koronavirusi kudo në vend, për herë të...

Nga Project Syndicate

Tani ose kurrë! Të vetëm nuk do të “mbijetojmë”!

Këtë javë, drejtuesit nga mjekësia, ekonomia, politika dhe shoqëria civile po bashkohen për të kërkuar...

Nga Bloomberg

Asnjë krizë nuk krahasohet me këtë pandemi!

Kur 27 liderët e Bashkimit Evropian arritën për herë të fundit të mblidheshin personalisht, ata...

Jo nga koronavirusi

Liderët janë të infektuar nga vetëbesimi i tepruar!

Presidenti rus Vladimir Putin ka vendosur të zgjasë mandatin e tij deri në 2036. Kjo...

Ata nuk e përballojnë dështimin...

Nëse BE i braktis, askush nuk e harrojë!

Evropa është në luftë. Është një luftë me një armik të padukshëm, një luftë ku...

Edhe Merkel pesimiste?

Kjo është sfida më e madhe në historinë e BE-së!

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel e quajti krizën Corona si „sprovën më të madhe në...

Nga The Washington Post

Në Britani asgjë nuk është më si parë!

Disa ditë pasi testoi pozitiv për COVID-19, Boris Johnson, kryeministri i Britanisë, është shtruar në...

Nga The Guardian

Orban po e shkatërron BE-në dhe askush nuk po bën asgjë!

Më 11 mars, Orban shpalli një gjendje të jashtëzakonshme në Hungari. Ai tani mund të...

Nga The Guardian

As COVID-19 nuk e fundosi Xi Jinping!

Përgjigja e Republikës Popullore e Kinës (PRC) ndaj shpërthimit Covid-19 bëri që të gjithë të...