MENU
klinika
Këshilla

Si ta kuroni gripin me kushtet e shtëpisë

Këshilla

Si të liroheni sa më shpejt nga viruset?

Bimët janë ilaçi më i shpeshtë kundër viruseve të cilat në këtë periudhë të vitit...

Receta

Më shëroi shikimin, hoqi yndyrën nga mëlçia dhe pastroi zorrët

Për shkak të plakjes, funksionet e organeve të trupit përkeqësohen dhe ne përjetojmë probleme të...

Antidepresivët

Cili është efekti anësor më i rrezikshëm i barnave të depresionit?

Antidepresivët janë një klasë e barnave kundër depresionit, që balancojnë kimikate të caktuara në tru...

Aminoglikozidet

Trajtimi i infeksioneve të rënda!

Këto antibiotikë përdoren kryesisht për trajtimin e infeksioneve serioze në një mjedis klinik. Aminoglikozidet janë...

Anafilaksi

Çfarë duhet të keni me vete në alergjinë e rëndë?

Alergologët rekomandojnë që çdokush që ka një alergji serioze të mbajë me vete epinefrinën. Epinefrina,...

Mjekimi

Bllokuesit e receptorit të angiotenzinës (ARB) janë barna që zvogëlojnë presionin e gjakut duke parandaluar...

Bisfosfonatet

Si të parandaloni thyerjen e kockave?

Bisfosfonatet janë një grup barnash që përdoren për të ndihmuar në parandalimin dhe trajtimin e...

Esenciale për organizmin

Këto produkte e bëjnë trupin tuaj aktiv!

Ekzistojnë 13 vitamina esenciale që trupit i nevojiten për të funksionuar siç duhet. Vitaminat janë...

Shëron shumë infeksione

Jeni alergjik nga penicilina? Kujdes dhe nga ky ilaç!

Ky grup i antibiotikëve përdoret për të trajtuar një gamë të gjerë të infeksioneve bakteriale....

Endorfina

Cilat janë proteinat që nxisin ndjenja pozitive?

Endorfinat janë kimikate të prodhuara nga trupi që ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes dhe shkaktojnë...

Acetilkolina

Çfarë stimulon muskujt dhe kujtesën tuaj?

Acetilkolina është një neurotransmetues i prodhuar në tru që luan një rol të rëndësishëm në...