MENU
klinika
Do na falënderoni!

Boll përsëritët të njëjtin gabim! Era e keqe e gojës hiqet duke…

Këtë me siguri nuk e dinit!

Dhimbjet e stomakut po iu marrin shpirtin? Vizitoni mjekun nëse…

Nëse simptomat e dhimbjeve zgjasin më shumë se rreth pesë ditë, rritja e temperaturës (101...

Shpëtoni fëmijët tuaj!

Prindër, si të kuptoni se fëmija juaj është obez!

Si e diagnostikojnë profesionistët e kujdesit shëndetësor mbipeshën e fëmijërisë?  Për të përshkruar në mënyrë...

Revista Klinika Online

Autoimuniteti në Sindromet Mielodisplazike

Sindromet Mielodisplazike [MDS] përbëjnë një grup heterogjen patologjish malinje klonale të qelizës staminale hematopoietike që...

Pse është i domosdoshëm?

Revista Klinika Online/ Transfuzioni i gjakut

Transfuzioni i gjakut është shndërruar në një element të domosdoshëm të shërbimit të sotëm modern...

Raportimi i një rasti

Pseudoaneurizma Mykotike e Aortës Abdominale

Shërbimi i Kirurgjisë Vaskulare dhe Angiologjisë Ne raportojmë një rast me Pseudoaneurizëm Mykotike të Aortës...

Parametrat klinike

Përdorimi i gjakut në klinika

Qëllimi kryesor për transfuzionin e gjakut është të përmirësojë kapacitetin e transportit të O2 dhe...

Historiku i trajtimit kirurgjikal

Veset e lindura të zemrës tek të sapolindurit

Interventi i famshëm që aplikohet në të ashtuquajturin “blue baby” ose “bebi blu” ose shunti...

E pazëvendësueshme

Këto benefite të pjeshkës do u lënë pa mend!

Pjeshkët ndihmojnë shërimin Vetëm një frut ka deri në 15% të vitaminës C që ju...

Duhet ta mësoni patjetër!

Çfarë ndodh nëse keni dhimbje në gjoks?

Tipi më i zakonshëm i dhimbjes së gjoksit e shkaktuar nga zemra është një discomfort...

Këshilla

Qëndrimi në zyrë, si të luftoni dhimbjet e shpinës

Qëndrimi i trupit në punë është shumë i rëndësishëm për shëndetin tuaj!  Edhe nëse merrni...

Kujdesi ndaj lëkurës

5 faktet që çdo femër duhet të dijë rreth lëkurës

Lëkura është e aftë të rigjenerojë vetveten çdo muaj. Ajo është organi më i madh...