MENU
klinika
Mos e lini pas dore

Nga se shkaktohet anafilaksia?

Simptomat

Përdorni tampona gjatë ciklit? Ja çfarë rrezikoni…

Sindromi i shokut toksik është një ndërlikim i rrallë, kërcënues për jetën e llojeve të...

Detajet

Çfarë është trauma fizike dhe ç’kanë zbuluar hulumtimet për të?

Trauma fizike është një dëmtim serioz i trupit. Dy lloje kryesore të traumës fizike janë:...

Mësojeni!

Ndihma e parë që duhet të jepni në rast djegie

Djegiet janë një nga shkaqet kryesore të lëndimit të fëmijërisë. Ato mund të shkaktohen nga...

Bëni kujdes!

8 pjesë të trupit që nuk duhet t’i prekni me dorë!

Duart tona janë të mbuluara me mikrobe që përhapen në pjesë të ndjeshme të trupit,...

Mësojeni!

Cila është pesha e duhur për fëmijën tim? Si matet?

Është një nga pyetjet më të zakonshme që prindërit kanë. Duket sikur është e thjeshtë,...

Testi ANA

Një çrregullim autoimun në trupin tuaj? Kuptojeni përmes këtij testi!

Një test ANA kërkon për antitrupat antinukleare në gjaku. Nëse testi gjen antitrupa antinukleare në...

Testi i imunoglobulinave

Veshka, diabet apo leucemi? Duhet të mësoni mbi këtë test!

Ky test mat sasinë e imunoglobulinave, të njohur edhe si antitrupat, në gjak. Antitrupat janë...

Mësojeni!

Ndryshimi midis një infeksioni bakterial dhe një infeksioni viral

Siç mund të mendoni, infeksionet bakteriale shkaktohen nga bakteret dhe infeksionet virale shkaktohen nga viruset....

Parandalimi dhe trajtimi

Nga se shkaktohet konstipacioni tek fëmijët (kapsllëku)?

Fëmijët mund të kenë kapsllëk nëse: Kanë shumë më pak lëvizje të zorrëve në një...

Zbulojeni!

Gjaku në urinë, a është i rrezikshëm?

Gjaku në urine njihet si hematuri . Hematuria është shumë e zakonshme dhe shumicën e...

Mësojeni!

Çfarë ndihmon në mbajtjen e veshkave shëndetshëm?

Traktati i urinar është një nga sistemet që organet përdorin për të hequr qafe produktet...