MENU
Prof. Edvin Prifti

Transplanti i zemrës/ Nga kafshët te njeriu!

Çmimi Nobel 2018

Trajtimi i kancerit me imunoterapi!

Dy kërkues të mjekimit kundër kancerit morën Çmimin Nobel 2018 në Mjekësi për zbulimin se...

Surprizuese!

Si të zhdukni rrudhat/ Ushqehuni me…

Si përfiton lëkura juaj nga uji Pirja e mjaftueshme e ujit është një nga gjërat...

Lexojeni deri në fund!

Dhurata më e çmuar që mund t’i bëhet një të porsalinduri

Një fillim i shëndetshëm në jetë është dhurata më e çmuar që mund t’i bëhet...

E rrezikshme!

Ethja reumatizmale! Dëmton valvolat kardiake nëse…

Sot, kardiokirurgët janë të aftë të trajtojnë të gjitha problemet e valvolave kardiake të cilat...

Këshilla me vlerë!

Infeksionet urinare/ Femrat apo meshkujt rrezikohen më shumë?

Një i rritur duhet që të urinojë rreth 6 gota uji (urinë) në ditë. Kjo...

Informohuni!

Femra! Si të ruheni nga kanceri i gjirit

Ka shumë faktorë rreziku që rrisin mundësinë e zhvillimit të kancerit të gjirit. Edhe pse...

Nxitoni për Angiografi!

Dyshon për vrimë në zemër? Duhet të dish që…

Është procesi gjatë së cilit një enë gjaku bëhet vizibël në rrezet X nëpërmjet injektimit...

Është shqetësuese!

Mos ngatërroni dhimbjet e lehta të mesit me ato të legenit!

Artikulacioni kokso-femoral (këllku), apo legeni dhe kockat e tij në gjuhë popullore, mund të dhembin...

Për t’u habitur!

Zgjohesh nga gjumi duke klithur? Kjo është për ty!

Të gjitha qeniet e gjalla, përfshirë edhe njerëzit, duhet që t’i përshtaten vazhdimisht mjedisit. Reagimi...

Zbulojeni!

“Ngela orë e minutë në tualet, çfarë nuk shkon?”

Ndoshta pi shumë ujë Në fakt, ne llogarisim vetëm ujin që pijmë, por jo atë...

Histori njerëzore!

“Dua të jetoj, s’dorëzohem!”

“Sikur të përmbyset bota, sikur nuk mbushesh dot me frymë si më përpara, sikur të...