MENU
klinika
Simptomat e varësisë

Efektet dhe ndihma e narkotikëve

Opioidet e dhimbjeve

Medikamentet narkotikë për dhimbjet dhe varësia ndaj tyre

Narkotikët quhen gjithashtu qetësues opioid dhimbjesh. Ato përdoren vetëm për dhimbje që është e rëndë...

Njihuni me luftën e Andit

Dhimbja e kokës dhe diagnoza e rrallë që i vuri në rrezik jetën

Njihuni me sëmundjen e rrallë dhe luftën e Andit e cila filloi një vit më...

Alergjia nga disa antibiotikë

Cilat medikamente duhet të shmang?

Kam një alergji sulfa. A kam nevojë për të shmangur medikamente të caktuara? Njerëzit që...

Mësoni shkakun!

Reaksionet e ilaçeve antipsikotike janë kërcënuese për jetën

Sindromi neuroleptik malinj është një sëmundje kërcënuese për jetën, çrregullim neurologjik më shpesh i shkaktuar...

Disa nga simptomat

Keni alergji nga aspirina?

Reaksionet me aspirinë janë të zakonshme. Nëse keni një alergji nga aspirina ose ndjeshmëri, mund...

Mësoni çfarë rrezikoni!

Mos pini kurrë ilaçe me ushqim!

Një ndërveprim ndërmjet ilaçeve dhe ushqimit ndodh kur ushqimi dhe ilaçet ndërhyjnë me njëri-tjetrin. Ndërveprimet...

Këshilla

Vuani nga infeksionet urinare? Konsumoni…

Mëlqinja është një bimë e rrallë që njihet për përdorimin e saj në mjekësinë popullore...

Prindër, kujdes!

Këto 2 përbërës shkaktojnë probleme të frymëmarrjes!

Kodeina dhe tramadoli janë ilaçe opioide që mund të përdoren për të trajtuar dhimbjen. Kodeina...

Avantazhet dhe disavantazhet

Gabimet që bëjmë çdo ditë me medikamentet e lëngëta!

Nëse ilaçi vjen në formë lëngu, shkundeni mirë para se ta përdorni. MOS përdorni ligët...

Zakonisht jo!

A duhet të vendosni krem dielli tek foshnjat?

Ju shkoni në plazh, dhe “laheni” me krem dielli. Fëmija juaj 5 muajsh, gjithashtu. Duhet...

Kujdes! Lexoni rastin konkret!

Përdorimi i aspirinave shkakton plasje të tëmthit!

Antikoagulantët janë një faktor rreziku për këputje spontane dhe hemorragji të fshikëzës së tëmthit: një...

Reklama