MENU
klinika
Simptomat kur sëmundja ka avancuar

Kujdes! Personat me diabet duhet të kontrollojnë patjetër sytë!

Mësojeni!

A ndikon pesha trupore tek personat që vuajnë nga artriti?

Humbja e peshës mund të lehtësojë dhimbjen e artritit. Mjekët duhet të këshillojnë pacientët të...

Rreziku

Shtatzënia dhe kaviteti dentar

Gratë shtatzëna gjithashtu mund të jenë në rrezik për dëmtimet e dhëmbëve për shkak të...

Gingiviti

Shtatzënia dhe Sëmundjet Periodontale

Gati 60 deri 75% e grave shtatzënë kanë dëmtim të mishit të dhëmbëve (gingivit ),...

Shtatzënia dhe Shëndeti Oral

Shëndeti oral i nënës, ndikon tek i fëmijës?

Një mënyrë për të parandaluar dëmtimin e dhëmbëve tek fëmijët e vegjël është përmirësimi i...

Mësojini!

Përcaktimi i antibiotikëve: qëndrimet, trendet dhe kostoja!

Të paktën 30% e trajtimeve antibiotike të përshkruara në ambient ambulator janë të panevojshëm, duke...

Studimet

Vërtetoni se si lulelakra bën ‘magji’ me trupin tuaj

Dietologët dhe ekspertët e shëndetit e kanë cilësuar gjithmonë lulelakrën si nga produktet bimore më...

Përdorimi

Probleme me organet e tretjes, provoni trumzën!

Trumëza, (Thymus serpyllum L. , çaj i egër, Lulë çaji), është bimë shumëvjeçare, gjysmëshkurre, kërcellin...

Kërcënimet për shëndetin publik

Mësoni disa fakte rreth rezistencës ndaj antibiotikëve!

Rezistenca antibiotike është një nga kërcënimet më urgjente për shëndetin e publikut. Çdo herë që...

Simptomat e varësisë

Efektet dhe ndihma e narkotikëve

Kur merrni një narkotik, mos pini alkool, mos e përziheni, ose mos përdorni makineri të...

Opioidet e dhimbjeve

Medikamentet narkotikë për dhimbjet dhe varësia ndaj tyre

Narkotikët quhen gjithashtu qetësues opioid dhimbjesh. Ato përdoren vetëm për dhimbje që është e rëndë...

Njihuni me luftën e Andit

Dhimbja e kokës dhe diagnoza e rrallë që i vuri në rrezik jetën

Njihuni me sëmundjen e rrallë dhe luftën e Andit e cila filloi një vit më...

Reklama