MENU
klinika
Dietë

Çfarë duhet të hanë pacientët me lupus?

Kampylobacter

Paraliza që zgjat disa javë shkaktohet nga…

Kampylobacter është një bakterie që shkakton infeksione të zorrëve që mund të çojnë në komplikime...

Lexoje dhe përgatit kurën!

Ky frut është ilaç për kurimin e diarresë dhe stomakut

Ftoi është një frut i shijshëm që përdoret për vetitë e mira terapeutike që ka....

Sindroma Uremik Hemolitik

Kjo sindromë shkatërron veshkat!

Rreth 5 deri në 15 për qind e infeksioneve të Escherichia coli (STEC) çojnë në...

Mikrobiologji

Kjo kërpudhë shkaktare e shumë sëmundjeve!

Kërpudha Aspergillus fumigatus shkakton sëmundje alergjike, sëmundje të frymëmarrjes dhe infeksione të qarkullimit të gjakut....

Molluscum contagiosum

Sëmundja ngjitëse nëpërmjet prekjes!

Molluscum contagiosum është një infeksion viral që shkakton lezione të vogla të lëkurës. Infeksioni më...

Melatonina

Si shmangen sëmundjet vetëm me një hormon?

I njohur si “Drakula e hormoneve”, melatonina prodhohet vetëm në errësirë. Melatonina është një hormon...

Përgatit recetën e duhur!

Kuron zërin e ngjirur, kollën, mëlçinë dhe aneminë!

Është një frut jo vetëm i këndshëm e i ushqyeshëm, por edhe kurativ. Fruti i...

Hulumtime

Cili është kanceri që nuk zbulohet herët?

Përparimet në hulumtimet mjekësore kanë bërë të mundur që mjekët të kapin shumë lloje të...

Një grup bakteresh

Kujdes nga këto ushqime që shkaktojnë infeksion!

Janë një grup bakteresh që ndodhen në ushqime dhe që zakonisht shkaktojnë infeksion. Infeksionet e...

Shkaqet

Sëmundja që fillon pas moshës 40 vjeçare! A shërohet?

Pothuajse gjithkush zhvillon presbiopinë, e cila zakonisht fillon pas moshës 40 vjeçare. Presbiopia është një...

Anemia e inflamacionit kronik

Cila është proteina që shkakton anemi?

Anemia e sëmundjes kronike ndonjëherë quhet edhe anemi i inflamacionit kronik ose anemi i inflamacionit....

Reklama