MENU
Mesazh për shoqërinë

Cilat ishin fjalët e fundit të gjeniut Steve Jobs?

Si ishte jeta e tij…

Kola i madh i ‘Motrës Tone’/ 79 vjet pa të

Nikolla, “Kolë” Idromeno lindi më 15 gusht 1860 në Shkodër dhe vdiq më 12 dhjetor...

Pikturë e rrallë!

Ja si ishte Ksamili në vitin 1857!

Kjo pikturë e rrallë e plazhit të Ksamilit është realizuar nga Edward Lear në prill...

Etnografia shqitpare

“Tragjedia e Çamërisë flet” me Skënder Beqirin

Është hapur në qytetin e Durrësit, në galerinë e arteve pamore “Nikolet Vasija” në bashkëpunim...

Artist Politik

Diego Rivera, rebeli “gjigant” i muraleve

Dje ishte përvjetori i lindjes së mjeshtrit të afreskeve Diego Rivera, piktor meksikan dhe bashkëshorti...

Trendi i ri

Si është të pikturosh natën?!

Të paraqesësh botën e natës ose të përfitosh nga errësira për të ushtruar artin: ky...

Jean-Eugène Robert-Houdin

Doni ta mësoni trukun e gotës plot që nuk derdhet?

I njohur si një nga më të mëdhenjtë e magjisë të të gjitha kohërave, Jean...

Austriakët e kthejnë në Apolloni

Objekti që u zhduk gjatë Luftës së Parë Botërore

Është dorëzuar sot në mjediset e muzeut arkeologjik nga Ambasadori i Austrisë në Tiranë, Johan...

Piktura Botërore

Vasili Kandinski, Themeluesi i artit abstrakt

Vasili Kandinski, (Wassily Kandinsky) babai i abstraktionit të pastër në pikturën moderne, lindi më 4...

Foto prekëse

Fotografi i tha të buzëqeshte, por ajo…

Shumë fotoreporterë janë bërë të famshëm me fotot e tyre, sidomos në periudha luftrash, pasi...

Auguste Renoir

Piktori impresionist i jetës së përditshme

Renoir pas Manet ka qenë një nga piktorët kryesorë dhe shpërthyes në rrymën e impresionizmit...

Aktivitete

Festohet suksesi i grave shqiptare në art dhe kulturë!

Gjatë gjithë muajit dhjetor në Qendrën e Informimit dhe Kulturës së Bashkimit Evropian do të...