MENU
Projekti

Kinematografia shqiptare shkon në “Crossing Europe”

Ambasador i paqes në ShBA: Kodra

“Shqipëria nji vend i bukur sa s’ka ma”

Shqipëria e vogël, ka fatin e madh të jetë e pavdekshme: Të padiskutueshëm në vlera,...

Afërdita në lulëzimin bizantin

Zbulim i jashtëzakonshëm në nëntokën helene

Gjatë gërmimve për ndërtimin e një rrjeti metroje në Selanik, u zbulua një thesar i...

Marubi/Gratë moderne shkodrane

Kur Tefta Tashko sillte modën nga Parisi

Studioja fotografike “Marubi”, e famshmja që realizoi faktet e para me pamje të jetës së...

Ekspozitë e fëmijëve kosovarë

“Të mbijetosh përmes Ngjyrash”

Qendra për Hapje dhe Dialog  hapi ekspozitën “Një rrugëtim i vështirë- 20 vjet pas” e...

Auburtini në gjurmët e Monesë

Impresionizmi me frymë simboliste

Jean-Francis Auburtin (1886-1930) i përkiste atij brezi piktorësh të shënuar nga piktura impresioniste dhe nga...

Fotografi-art-histori

Marubi dokumentoi për së pari Shqipërinë

Fotografia nuk është vetëm art, nuk përcjell vetëm kulturë. Fotografia është histori. Pikërisht për këtë...

Çarli Çaplin aktori i aktorëve

E qeshura është gjuhë universale

Ndërsa bota vuante pasojat e rënda të luftës I Botërore, shumë njerëz shihnin një rreze...

Pigcasso apo Picasso?

Video: Derrkucja piktore punon për “Swatch”

Vetëm para 3 vitesh, kur ishte veçse një derrkuce e vogël, ajo i shpëtoi thertores...

Leonardo da Vinçi

Gjeniu që nuk foli latinisht as greqisht

Leonardo da Vinçi lindi më 15 prill 1452, në Toskana, fëmijë jashtë martese e një...

Maro Konda trimëresha

Piktura e mohuar e viteve ’80 sot në Itali

“Maro Konda”. Historia dhe rrjedha e ngjarjeve nëpër shekuj kanë pasur nevojën e pikturës. Në...

Ticiani në artin e shekullit XVI

Mes Mikelanxhelos e Rafaelit dhe më tej

Në kohën e cilësuar si “Epoka e artë” në Venedik, Ticiani (Tiziano Vecelli – Titian)...