MENU
klinika
Restaurim “shpirtit të kombit”

Harku i Triumfit i jelekëve të verdhë

Zef Kolombi / profil

Një piktor dhe shumë ngjyra

Zef Kolombi lindi më 9 mars 1907, në Sarajevë, në një familje shkodrane. Babai i...

Van Gogh 20-vjeçar në Londër

Dokumentet e rralla

Gjetje e jashtëzakonshme në Londër: nën dyshemenë e shtëpisë së tij, Vincent Van Gogh kishte...

Bashkëpunimi i Lek M. Gjeloshit

‘Everlast’, një ekspozitë përmes video-instalacionit

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor, Prishtinë ka kënaqësinë të prezantojë Everlast, ekspozitë me artistin...

Miti modern i Da Vinçit

500 evente për 5 shekujt

Viti 2019 shënon 500-vjetorin e vdekjes së gjeniut universal të shkencës, artit, arkitekturës dhe inxhinierisë,...

Ringjallen Monet, Van Gogh e Klimt

Si u grabit ‘Isabella Stewart Gardner’

Grabitja më e madhe e veprave të artit në muzeun “Isabella Stewart Gardner” në Boston,...

Simboli i dashurisë

Puthjet e përjetshme…

Puthja ka qënë gjithmonë shprehja më e bukur e dashurisë, e ndjenjave tona. Puthjet i...

"Déjeuner avec Marubi"

Vjenë – videoart shqip

Arti bashkohor shqiptar ka krijuar tashmë urat lidhëse në botë, paçka vështirësive në një vend...

Kosovarët me emrat-qytete shqiptare

Alban Muja: Arti shprehet këtu

Alban Muja njihet si artist që udhëton shumë. Është pjesë e rezidencave të ndryshme, e...

Surealizmi çliron

Miro: Më bezdis çdo etiketë

“Surealizmi, ishte një çlirim për mua”, – shprehet Miro. Nganjëherë vlerësimi i kritikës së artit...

Ekspozohet në "Pompidu"

Varseley përmes abstraksionizmit

Victor Vasarely (1906-1997), do të bëhej i famshëm për frymëzimin e tij artistik  nga figurat...

"Një drithërimë e ngrirë në kohë"

Shqiptari Jon Kraja hap ekspozitën e tij në New York

Nje dritherimë e ngrirë në kohë – vepra arti nga Jon Kraja në New York....