MENU
klinika
Pse lidhen me jetën tuaj?

Mësoni kuptimin e këtyre tri ngjyrave kryesore!

Kuptime simbolike

Si dhe pse ngjyra e banesës tregon karakterin e të zotit të saj?

Në sisteme kulturore dhe në kohë të ndryshme spektri i ngjyrave ka përcjellë një galeri...

Në ekspozitën botërore të kostumografisë

Kosova do të shkojë në Moskë, arti mbledh shtetet

Arti thyhen gjithçka, Kosova do të shkojë në Moskë. Hana Zeqa është një kostumografe e...

Detajet

1941/ Foto italiane e një shtëpie në Peqin

Kjo fotografi është bërë në maj të vitit 1941. Është një foto italiane e një...

Arti Botëror

Alfred Sisley / piktori në hije i rrymës së impresionizmit

Një frymë reformuese përfshiu historinë e artit në vitet 1970, kur një disiplinë akademike që...

Mesazhet në telajo

Arti impresionues i Refki Gollopenit ekspozohet në Prishtinë

Në galerinë ”Hani i dy Robertëve’’ në Prishtinë, Refki Gollopeni ka hapur ekspozitën e tij....

Arti modern

‘’Ndërmjet zanatit dhe artit konceptual’’

Ekspozita e veçantë e artistit Rifat Kasapolli po qëndron hapur në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare...

Kuriozitet kulturor

Çfarë është sindroma e Stendalit?

Sindroma Stendal, e njohur ndryshe edhe si sindroma e Firences (qytet ku është manifestuar shpeshherë),...

Kuratore Edit Pula

Retrospektiva historike e Robert Pichler mbërrin në Tiranë

Ekspozita “Kthim në kohë. Shqipëria e viteve 90-të” e fotografit dhe antropologut austriak Robert Pichler...

Ekspozita e Rifat Kasapollit

Abstraksionizmi sjell mezazhe në Bibliotekën e Kosovës

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës është shfaqur një ekspozitë ndryshe nga të tjerat. Ajo vjen...

Foto

National Geographic sjell fotografi të Shqipërisë së vitit 1931

National Geographic ka publikuar disa fotografi nga viti 1931 në Shqipëri. Në një përmbledhje nga...

Art Multidisiplinar

Arbnor Karaliti, sjell ekspozitën e tij në Destil Hostel në Tiranë

Artisti i talentuar i arteve pamore Arbnor Karaliti ka hapur një ekspozitë interesante këtë të...

REKLAMA