MENU
klinika
Shkrimtari më I madh I Epokës Viktoriane

E la shkollën 12 vjeç, filloi punë në fabrikë për të nxjerrë kafshatën!

Umberto Galimberti

A do ta shpëtojnë botën librat?

Na ishte njëherë… libri Nihilizëm aktiv dhe krizë vlerash, kjo nuk vihet në dyshim për...

kuriozitete kulturore

Strategjitë për t’i kthyer fëmijët te librat

Lexoji fëmijëve që në moshë të vogël. Nëse do që fëmijët e tu t’i duan...

Letersia botërore

Selma Lagerlof, adepte e imagjinatës ekstravagante

“Të dhurosh do të thotë t’i japësh një tjetri atë që do të doje ta...

Pse paragjykohen albinët?

Pse e braktisi mbreti, djalin e vogël me flokë të bardhë?

Në veprën epope Shahnameb me rreth 100 mijë vargje të ndarë në 50 mijë strofa...

Zhak Prever

Poeti me zemër të madhe që i këndoi dashurisë

“Dashuria është shpëtimi i vetëm i botës”, – beson Preveri Zhak Prever, një nga poetët...

Letërsia botërore

Prifti apo prostituta, kush shkoi në parajsë?

Përsosja e së mirës kundrejt të keqes, mëkati më i madh dhe shërimi prej tij,...

Letërsia shqiptare

Luljeta Lleshanaku, shkrimtarja që po korr çmime e vlerësime të reja

“Ajo është një krijuese e talentuar e krahasimit… Ky mjet shfaqet shumë unik tek Lleshanaku....

Këndvështrim kulturor

Balzaku është po ai madhështor, ne jemi po ata personazhe

Nga Armenida Qyqja Jolldashi/ Balzaku në ditët e sotme Çdo shekull ka vulën e tij...

Irlandezi kryengritës

Xhejms Xhojsi/ Gjeniu i letrave botërore!

“Veprimet janë përkthyesit më të mirë të mendimeve të tyre”. Një prej autorëve më të...

Mesazhe simbolike

Fjalët e fundit të Skënderbeut në shtratin e vdekjes!

Edhe në kulturën shqiptare, së paku që nga koha e Skënderbeut deri në ditët tona,...

Kuriozitet kulturor

Cila është marrëdhënia lexim-shkrim me njeriun?

Të lexuarit zhvillon artin e të shkruarit Për të shkruar mirë dhe për të prodhuar...