MENU
klinika
Antonio Belushi

Gjithmonë i lindur me kombin dhe shqiptarët

Personalitet botëror

Shkrimtari Amos Oz, legjenda e përkthyer në 47 vende të botës

“Ai nuk kishte frikë të fliste atë që mendonte dhe ishte një talent i jashtëzakonshëm”....

Xhorxh Fred Uilliams

Shqipëria, vendi i një populli fisnik

Ky popull është shembull më i madh për të mbajturit e moralit dhe të meritave...

Letersia boterore

Rudiard Kipling – gjeniu polemizues

“Fjalët janë droga më e fortë e përdorur nga qenia njerëzore”. Rudiard Kipling, djali i...

Shqipëria paramoderne

Si e tregonte e veja përmes vajtimit, do të rimartohej apo jo?

Shoqëria shqiptare paramoderne ishte mjaft e ndjeshme ndaj statusit të vejushave, sidomos kur ato ishin...

Poeti i revolucionit algjerian

Zhan Senak – një emër, një poet, një legjendë

Zhan Senak (Jean Sénac) lindi më 29 dhjetor 1926, në Algjeri dhe vdiq më vitin...

Teodor Drajzer - Zolaja amerikan

Fytyra moderniste e letërsisë amerikane

“Në qetësinë shpirtërore njeriu gjen mençurinë, ndjeshmëria e sëmurë i lajthit” Teodor Drajzer (Theodore Herman...

Umberto Eko

Arti të mundëson ta bësh të hijshme shëmtinë e botës

“Bota është plot me libra të çmuar që askush nuk i lexon”. Sikurse Borges, figura...

Publicistika Letrare

Nasho Jorgaqi merr titullin “Qytetar Nderi” i Elbasanit

Nasho Jorgaqi, një nga shkrimtarët më të njohur në rang kombëtar me librat e tij...

‘’Ezopi shqiptar’’

Fabulisti Ferit Lamaj ‘godet’ sërish me humor

Ferit Lamaj, fabulisti shqiptar, mahnitës në superioritetin e të bërit art konciz, shkrimtar i surprizave...

Shqipe, e ëmbla ime...

Letër dashurie e Lasgushit për vajzën me emrin Shqipe

Shqipe e ëmbla ime fort, U mendova kësaj here se më s’duhet të të shkruaj,...

Mesazhet simbolike

Pse i ndjeri shqetësohej kur rimartohej ish-bashkëshortja?

Në periudhën e shoqërisë tradicionale shqiptare, herë pas here në varreza, vërehej një situatë e...