MENU
klinika
Po vejushat?

Si dalloheshin vajzat arbëreshe, ishin beqare apo të martuara?

Letërsia shqiptare

Çmimet Kombëtare të Letërsisë gumëzhijnë arTurbinën

Në datën 19 dhjetor në orën 17:00 në arTurbina do të zhvillohet ceremonia e ndarjes...

Pse ndodhte kjo?

Në disa zona të Shqipërisë, fëmijët nuk këndonin, nuk qeshnin…

Buzëqeshja simbolikisht përcjell mesazhe komplekse, me kuptime të ndryshme, të nuancuara e deri krejt të...

Çfarë i priste ata që pështynin?

Pse në zonat veriore, e pështyra ishte fyerja më e rëndë?!

Në shoqërinë shqiptare paramoderne, e pështyra konsiderohej si një nga fyerjet më të rënda.  Sipas...

Letërsia Ballkanike

‘Balkanika’ fitohet nga rumuni Eugen Uricaru

Në edicionin e 24-të i Çmimit Letrar ‘Balkanika’ për vitin 2018 ku morën pjesë Shqipëria,...

Kuriozitete letërsie

Çfarë zakonesh kishin shkrimtarët e mëdhenj?

Shkrimtarët e njohur përveç perlave të tyre, kanë dhe ata botën e tyre të sjelljeve...

Veprimtar i çështjes shqiptare!

U pajis me pasaporta të rreme, për t’i shpëtuar turqve!

Kristo Luarasi lindi në vitin 1875 në fshatin Luaras të Kolonjës, i biri i Papa...

Në Friend’s Book House

Vojsava Nelo promovon ‘’Muzgje e Bostonit’’

Më datë 20 dhjetor do të  promovohet një libër i ri i quajtur ‘’Muzgje e...

Çmimi Kombëtar ‘’Lumo Skëndo’’

‘’Tregime të moçme shqiptare’’ nderohet me titull

Çmimi Kombëtar i Bibliofilisë “Lumo Skëndo” për vitin 2017  iu dorëzua shtëpisë botuese “Kuteli” me...

Sipas kanunit…

Çfarë u ndodhte burrave malësorë, nëse nuk merrnin hak?

Në disa segmente të shoqërisë tradicionale shqiptare, sipas Kanunit të Lekë Dukagjinit në variantin e...

Cili ishte qëllimi?

Pse në veri, burrat qëllonin pranë kokës së gruas?

Në shoqërinë shqiptare paramoderne, ndaj gruas askush nuk mund të ushtronte dhunë, përveç bashkëshortit të...

Po në Shqipëri?

Pse në Azi, konkurenti yt nuk do që ti të vetëvritesh?

Vetëvrasja është një dukuri e pranishme jo vetëm në shoqëritë tradicionale, por edhe në ato...