MENU
klinika
Jeta një roman, nga Luan Rama

Lufta: Marguerite Duras dhe Hiroshima…

Mbrojtës i çështjes shqiptare

U arrestua nga italianët dhe u internua larg në ishull!

Abas Ermenji lindi më 12 dhjetor 1913 dhe u nda nga jeta më 10 mars...

Çfarë simbolizojnë minaret?

Arkitekti nga Elbasani që ideoi Xhaminë Blu para 500 vitesh

Perandoria Osmane, e më pas Republika e Turqisë, ka pasur një traditë shumë të shquar...

Mendime Kritike Kulturore

Çfarë shkruante Koliqi për Migjenin?

* Ndonji lule çelë e papritur, premtim pranverash të përtardhme. * Sensibiliteti i tij njerëzuer…...

Shkrimtari Ridvan Dibra

‘’Ballkanika’’ mirëpret librin ‘’Legjenda e Vetmisë’’

Rumania ndër shumë evente artistike që bën do të shpërndajë shumë çmime në fushën e...

Letersia botërore

Romantiku i mirënjohur Alfred dë Myse (Alfred de Musset)

“Në zemrën e trazuar nga kujtimi, nuk ka vend për shpresë”. Alfred dë Myse lindi...

Traditë?!

Pse muslimanët përdorin emra të krishterë dhe anasjelltas?

Në ato shoqëri tradicionale ose moderne të Perëndimit ose të Lindjes, që karakterizohen nga intoleranca...

I pëlqente muzika

S’donte të merrej me mjekësi, babai i ndërpret paratë!

Hektor Berlioz ishte kompozitor, shkrimtar dhe kritik françez. Ai lindi më 11 dhjetor 1803 në Brekun SeN-Ondré në Isère....

Shoqëria tradicionale

Pse gratë muslimane bëjnë dush pasi flitet për vdekjen?

Përgjithësisht, në kulturat perëndimore, njerëzit flasin në mënyrë mjaft të kursyer për vdekjen, për të...

 Shkrimtari Gazmend Kapllani

“I keqi i vetes”, trilli kafkian i letërsisë shqiptare

Në datën 10 dhjetor në darkë, në librarinë ‘Tirana Times’ u promovua libri i ri...

Luigji Pirandelo

Shkrimtari që lot me dramën njerëzore

“Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim vish këpucët e mia, ec rrugëve...

Pse e vendoste babai?

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Shumë dokumente, fakte dhe botime të ndryshme dëshmojnë se në shoqërinë tradicionale shqiptare marrëdhëniet seksuale...