MENU
klinika
Letërsia botërore

Xhek London “meteor i mrekullueshëm” i letërsisë

‘’Rrugët e Shkodrës’’

Dhe telashet s’kanë pasur të sosur për Shkodrën

Dihet që problematikat e Shkodrës kanë qenë të pasura për përmbytjet dhe për sistemimin e...

Mësoni arsyet

Pse i “tallin” emigrantët shqiptarë kur vijnë në Shqipëri?

Gabimet në komunikimin joverbal janë përgjithësisht më të pranishme ndër shqiptarët, së paku për tre...

Nga Luan Rama

Androniku i Korfuzit dhe dëshmitë për shqiptarët

Kronisti i shekullit XVI Androniku i Korfuzit apo Andronic Nucios, siç kishte emrin e familjes...

Nga Adam Kirsch

Herman Hesse – shpirti i bukur i letërsisë

Tregimet e Hesse apelojnë të rinjtë, sepse u besojnë emocioneve të fuqishme të adoleshencës, të...

Iluministi Francez

Volteri – filozofi i mbretërve, mbreti i filozofëve

‘’Dë Volter’’ (Voltaire), François Marie Arouet, ose siç e njohim ne Volter, lindi më 21...

Leon Tolstoi

Gjeniu i letrave, babai i shkrimtarëve ka përvjetorin

Nga Eugent Kllapi/ Sot është dita e vdekjes së babait të shkrimtarëve, Leon Tolstoit(Lev Tolstoj)....

Çfarë fshihnin ata?!

Pse burrat malësorë, e mbanin natën cigaren ndezur?

Në shoqërinë shqiptare të së kaluarës dhe të ditëve tona drita e cigares së ndezur...

Letërsia shqiptare

Panairi 2018, arritje e problematika

Nga Eugent Kllapi/ Sot mbyllet një festë e madhe me kuptim të gjithanshëm për një...

Nuk i kishit ditur!

Mësoni më në fund kuptimin e këtyre shenjave!

Italianët janë një popull ekspresiv, jo vetëm me pasurinë e fjalëve melodioze, por edhe me...

Edicioni i 21-të

Ja kush i fitoi çmimet në Panairin e Librit!

Janë ndarë dje, një ditë përpara përfundimit të edicionit të 21 të Panairit të Librit,...

1307, Harkëtari Vilhelm Tel

Sipas legjendës, qëlloi mollën apo kokën e të birit?

Një mëngjes të shtune, një njeri i quajtur Vilhem Tel, po zbriste në tregun e...