MENU
klinika
Letersia Shqiptare

Ismail Kadare prezanton librin e tij të ri

Personalitet kombëtar

Franc Nopça, albanolog i madh për Shqipërinë

Ambasada shqiptare në Budapest përkujtoi jetën dhe veprën e albanologut Franc Nopça nëpërmjet promovimit të...

Ndryshim Stadesh

Pse libri sot është në krizë?

Nga Eugent Kllapi Në ”Logjikën e Mbyllur Gutembergiane” libri ishte totalisht në tutelën dhe privilegjimin...

Ditët e Kulturës

Çfarë sjell edicioni i 21 i Panairit të Librit në Tiranë?

Hapet edicioni i 21 i Panarit të Librit në Tiranë në Pallatin e Kongreseve. Në...

Personalitet kombëtar

Mit’hat Frashëri, çfarë thotë për kombin, shqiptarët?

Me rastin e 25-vjetorit të lirisë dhe pavarësisë së kombit shqiptar, në dhjetor të vitit...

Letërsia britanike

Çfarë aventure të ofron shkrimtari Stenvenson?

Robert Luis Stevenson lindi më 13 nëntor 1850 dhe vdiq në 3 dhjetor 1894. Krijimtaria...

Panairi i librit 2018

Ridvan Dibra rrëfen “Dashuritë e virgjëreshës Madalenë”!

I mbështetur mbi një monodramë të hershme të autorit, por me ndryshime thelbësore në strukturë...

Panairi i librit 2018

Mira Meksi me novela & tregime, “Hakmarrja e Kazanovës”!

Këtë vit, Shtëpia Botuese ‘Onufri’ prezanton Mira Meksin me një libër me novella e tregime...

Panairi i librit 2018

Mehmet Kraja vjen me librin “Prishtina”

Shtëpia botuese “Onufri” në këtë edicion të panairit të librit në Tiranë vjen me tituj...

Personalitet letrar

Lasgush Poradeci, patriarku i lirikës shqiptare

Ju më lini të flas unë Të them fjalë vjershërie Në bunacë e në furtunë...

Ekzistencializmi humanist

Dostojevski, kyçi i çdo ndërgjegjeje njerëzore

nga Eugent Kllapi/ Në qoftë se një piktor përshkruan me nuancë ngjyrash botën e tij të...

Fakt interesant

Si e ofendoi Enver Hoxha Hrushovin në vitin 1959!

Politikanët dhe diplomatët në përgjithësi, e përdorin shumë komunikimin joverbal, për të përcjellë mesazhe politike...