MENU
Në TKE ‘’Kujtim Spahivogli’’

Dy premiera për fëmijë vijnë për fundjavë

Muzika klasike

Ermonela Jaho mbretëron përsëri në Londër

Nga Eugent Kllapi/ Si gjithmonë Ermonela Jaho triumfoi edhe në Londër në “Royal Opera House”....

Almanak

Histori, çfarë ka ndodhur më 18 janar?

350 – Generallus Magnentius vret perandorin romak bizantin, Konstans (më i riu mes 4 djemve...

Përvjetori i vdekjes

Skënderbeu dhe arbërorët përmes burimeve Agjiologjike

Në periudhën e Mesjetës, gjithë kultura materiale e shpirtërore, psikologjia dhe virtytet që i mbarti...

Zëri i shqiptarëve

Në kërkim të gjakut të shprishur-arbëreshët e Argjentinës

Duke studiuar përbërjen rajonale të emigracionit italian të drejtuar në Luján. Luján, është një qytet...

Shpiku rrufepritësin

I biri i një përpunuesi sapuni, u bë themelues i shtetit amerikan!

Benjamin Franklin lindi më 17 janar 1706 në Boston, Massachusetts dhe vdiq më 17 prill...

Video dhe histori

Pasqyrohet në liqenin e tij, qyteti arbëresh Piana degli Albanesi

Piana degli Albanesi është një komunë me 6,212 banorë në qytetin metropolit të Palermos, Sicili....

551-vjetori i vdekjes

Skënderbeu nuk vdiq nga malaria, atë e helmuan!

Hyj i gjithpushtetshëm, mëshiroje shpirtin e pavdirë të Skënderbeut me bekimin, hirin, amshmin e dyja...

Piktura moderne

“Fshati Primitiv Ndriçohet nga Meteorë” vjen tek FAB

Viti 2019 vjen i zjartë në ngjyra për galerinë FAB. Pas një viti të suksesshëm...

Jetë Personalitetesh

Si shikohet ”Leximi i Prustit në Gulag”?

Kur jemi të vetëdijshëm që vdekjen e kemi shumë pranë, cilat libra duhet të lexojmë?...

Kinematografia Shqiptare

“Streha mes reve” tur mesazhesh në Shkodër

Pas suksesit të parë në evente ndërkombëtare dhe pas një turi të kinemave në qytetin...

Almanak

Histori, çfarë ka ndodhur më 17 janar?

1468 – Në Lezhë, vdiq Gjergj Kastrioti – Skënderbeu (63 vjeç), luftëtar, diplomat, burrë shteti, Heroi...