MENU
klinika
"Tokë e premtuar", një sukses!

Obama pohon krizën e martesës: Michelle ishte e trishtuar…

Identiteti arbëresh

Nëntori që shenjoi Horën!

        Për arbëreshët e Italisë, 25 nëntori shënon një datë e rëndësishme;...

Cilat përjetime të rinisë, janë ato të shenjtat?

Për të veçantën e rinisë së Dritëroit…

       Dritëro: Rinia ime ka qenê rinia e një zogu shtegtar. Zogu shtegtar,...

“Fije që priten”

Roza Anagnosti kujton Fejzon: Ishte regjisori im i mirë…

        “Ai ishte regjisori im i mirë. I paqtë në sheshxhirim. Duhet...

Tradita 71-vjeçare

Kur lindte Teatri Migjeni…

        Trupa profesioniste e teatrit “Migjeni” u formësua me 24 nëntor 1949....

Kuqezi në Brooklyn!

Dita e Pavarësisë vjen nga Nju Jorku

       Një nga lagjet më të mëdha në New Yorkut, “Brooklyn”, njëkohësisht edhe...

Orwell / Huxley: një kontrast i mrekullueshëm

Dy klasikët parashikues për botën, me pikëpamje të kundërta

         Nëse Aldous Huxley dhe George Orwell do të kishin shkruar një...

UNESCO?

Nis shtegtimin Xhubleta, Eposi i Kreshnikëve…

        Ministria e Kulturës dhe Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim AADF nënshkruan në...

Nga Blerim Latifi

Filozofja e maleve të Kosovës

Në mëngjesin e hershëm të 25 nëntorit të vitit 1946, qetësinë e zymtë të koridoreve...

Foto-lajm

Të parat selfie në histori!

        Fotografi nga “Marceau Studio” – 3 selfie, dhjetor 1920 –  “Fifth...

Bestseller

Obama dhe O’Farrell, mes 100 autorëve më të mirë të NYT

       Fundviti po afron bashkë me klasifikimet, që janë drejt fundit. Ndër më...

Kongresi i Manastirit

Fjalimi i Gjergj Fishtës ngjalli reagimin e hoxhë Hafiz Ibrahimit

       Kongresi Manastirit, nuk është i rëndësishëm vetëm për alfabetin dhe gjuhën. Kongresi...

REKLAMA