MENU
klinika
"Palma e artë"

Poker femëror gara e Festivalit të Kanës

Ungjilli treshekullor

Libri i Shenjtë i Mrekullive

        Kisha e Vatikanit, në vitin 1735, në shenjë mirënjohje i dhuroi...

SocRealizmi

“Enveri mes artistësh: Më pëlqyen vargjet e një vajze të re”

        Publikohet dokumenti i Arkivit Qendror të Shtetit në Tiranë (fondi i...

Pushteti dhe... masa

“Ferma e kafshëve”, si model ‘bashkohor’! (teatri në skenë)

       Një nga alegoritë më të mëdha politike të të gjitha kohërave… Është...

"Puthja e cubave"

A ishte e vërtetë kjo në kulturën tonë?

       Ata janë të veshur me tirqi, trupi i tyre është i pushtuar...

Para Krishtit...

VENUSI: misteri që fshihet pas bukurisë

        Është një nga veprat më interesante që kemi nga antikiteti dhe...

Fjala e Enverit në Byro

“Korça drejtohet nga një fodull, si Ramazan Xhangolli…”

       Publikohet një dokument i panjohur i Arkivit Qendror i Shtetit (fondi i...

4 Korriku amerikan

Kur Fan Noli takoi Wilsonin dhe shpëtoi Shqipërinë

        Më 4 korrik 1918, me rastin e festës kombëtare, Presidenti i...

Te burimi

Në veriun e Shqipërisë, 1913-1914

          Foto-lajm: Gratë teksa mbushin ujë në burim – Shqipëri, 1913-1914 Lodewijk...

"I lumtur për koncertin e parë në Shqipëri"

Pianisti Gabriele Carcano në ‘Tirana Summer Festival’!

Gabriele Carcano një ndër pianistët italianë më të suksesshëm të brezit të tij, ka dhënë...

"Vlerësim, por edhe sfidë e madhe!"

Violinistja shqiptare, Ervis Dodi, në krye të Filarmonisë Klasike të Bonit

Një vlerësim, shumë të madh, por edhe një sfidë e një përgjegjësi shumë e madhe,...

“Ferma e kafshëve” premierë e TK

“Nga revolucionet fitojnë derrat” dhe profili i një demagogu

Teatri Kombëtar i hap dyert në natyrë. Pranë teatrit veror të liqenit, vjen premiera “Ferma...

REKLAMA