MENU
klinika
Galeria Kombëtare

Picasso ia dhuroi Greqisë: u gjet në Athinë, piktura e vjedhur

Faik Konica

Dallimet mes fustanellës dhe karikaturës greke…

        Dallimet kryesore mes veshjes së mirëfilltë shqiptare dhe karikaturës greke për...

"Lideri i popullit azanian"

Çfarë i shkruante Mandelës… e veja e diktatorit?

        Publikohet një dokument nga Arkivi Qendror i Shtetit (fondi i ish-Komitetit...

Kryevepra... "pak e ekzagjeruar"

Davidi përballë mbretëreshës!

        Si përfundoi modeli origjinal i Davidit në Muzeun “Victoria & Albert”,...

Gjurmimet nga Robert Elsie

E folmja shqip në Ukrahinë, Bullgari dhe Moldavi

       Autodidakti i gjuhës shqipe, do të lidhej përjetësisht me tokën e shqipeve…...

Roma...

Hapet tejpërtej Koloseu!

       Në Romën e pavdekshme, duket e madje thuhet, se nuk ndryshon asgjë…...

Rokoko

Zbulohet kryevepra 200-vjeçare

       Prej qindra vjetësh e harruar dhe e mbuluar nga pluhuri. Piktura që...

Kongresi i Elbasanit

Si u falsifikuan dokumentet: Zogu ishte kryetar i komisionit nismëtar

        Publikohet historia e panjohur e Kongresit Kombëtar të Elbasanit, që u...

UNICUM

E pakohë “Mëshira” e Mikelanxhelos!..

        (Pieta) “Mëshira” e Mikelanxhelos, e njohur ndryshe Mëshira Vatikan, është një...

Artisti mes turmës...

Gjon Mili, kur nderohej në Francë

      Nga Aurenc Bebja, Francë – 27 Qershor 2021 “American Photographer” ka botuar,...

Vëllavrasës prej fatit, apo fajit?

“I parilemi” në tragjedinë e Et’hem Haxhiademit: ‘Abeli’

        Nëse De Rada dhe Naimi, përfaqësojnë romantizmin –  në letërsinë shqipe,...

Akropoli...

Athinë, 1853-1854

   Foto-lajm: James Robertson – Acropolis Temple of Athena (Athens...

REKLAMA