MENU
klinika
Profeti dhe gratë

A ishte Islami kaq ortodoks sa ç’duan ta tregojnë sot puritanët?

Kryengritja e Varshavës

Kapitulli i errët mes Gjermanisë dhe Polonisë

       Varshava, 75 vjetë më parë u ngrit kundër pushtimit gjerman. Më 1...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 1 gusht?

30 pes – Oktaviani hyri në Aleksandri, duke e vënë Egjiptin nën kontrollin e Republikës...

Ulqin e Shkodër vëlla e motër

Deti, detarët shpërngulja e ulqinakëve me barkat e veta

*Sammi Dulcigno Kongresi i Berlinit (l878-80), padrejtësisht e shkëputi Ulqinin me rrethinë nga trualli shqiptar,...

Motivi je vetë ti!

Michelle Obama këshilla gruas

      Michelle Obama nuk është vetëm bashkëshortja e ish-presidentit amerikan Barack Obama. Ajo...

Letër Zhizelës

Maurois: Jeni e mrekullueshme… por shkruani kaq keq

       Jeni një grua e mrekullueshme, Giselle (Zhizelë). Biseda me ju është gjëja...

Primo Levi, mjeshtër i nënvlerësimit

Vetja dhe qenia jonë në botë

     Dëshmi e gjallë e Aushvicit, i cili vinte në disktuim edhe veten: fjalët...

"Taraboshi"

Biblioteka e Kongresit amerikan ruan numrin e parë; viti 1913

       Biblioteka e Kongresit amerikan përmban koleksionin më të pasur në botë jashtë...

"Liria"

Testamenti poetik i rrallë i Mjedës

Ndre Mjeda lindi më 20 nëntor 1866 në Shkodër në një familje të varfër. I...

Krijimtaria për fëmijë

Janë shpallur 5 fituesit

      Janë shpallur nga Ministria e Kulturës, fituesit e fondit “Krijimtaria letrare për...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 31 korrik?

30 pes – Beteja e Aleksandrisë: Mark Antony arrin një fitore të vogël mbi forcat...

Turizëm dinamik

Shqipëria 130 mijë vizitorë në 6 muaj

      Parqet arkeologjike të Shqipërisë, janë kthyer në vendqëndrime apo ndalesa, për shumë...

REKLAMA