MENU
klinika
ASH: Bibliografi Shuteriqit

Pararendësja, e akademik Kristo Frashërit

"Hënë e plotë"

Një shkrepje sa 2 vjet jetë

      Fotografit britanik i janë dashur plot dy vjet, për të realizuar këtë...

"Një mik, një thesar"

Njerëz të mëdhenj miqësish të vërteta

        Miqësia i ngjan librave të vjetër, që koha u jep atyre...

Jeruzalemi para Egjiptit

Vendbanime 9,000-vjeçare në Izrael

      Arkeologët izraelitë zbuluan së fundmi, një vendbanim të madh 9 000-vjeçar të...

Leonardo “ingenium”

Kryemjeshtri i artit

      Po shkoj… sepse supa po ftohet Këto janë fjalët e fundit, që...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 30 korrik?

1729 – Themelohet Baltimore, Maryland. Qyteti është emëruar pas irlandezit Cecilius Calvert, i njohur si...

Si poet i dhemshuruar...

Lame Kodra: Pse e dua Shqipërinë

     Ideolog, poliglot e mbi të gjitha, një atdhetar i shquar i mendimit të...

Kadare në sytë e studiueses së re

Kokobobo: “Pallati i ëndrrave” krenari shqiptare

      Studiuese dhe përkthyese, Ani Kokobobo rikthehet pas një dekade, në Shqipëri. Si...

Aristokrati-demokrat

Tocqueville: Kjo është Amerika

       Aristokrat në zemër, demokrat në arsyetim Demokracia është pushteti i një populli...

DokuFest: në vigjilje

Mbi të vërtetën dhe 282 filma garues

     Çelet më 2 gusht, edicioni i 18-të i festivalit të filmit “DokuFest”. Deri...

Nga Tobias Xhaxhiu

Kadare, një lexim përmes Eskilit

Një pasdite të fundshkurtit 2018, kur përmbledhja e vetme e sprovave të Ismail Kadaresë u...

Mjeshtrit e mëdhenj

Da Vinçi ekspozita mesazhe tejkohore

      Ka ngjallur dhe po ndiqet me shumë interes, ekspozita “Leonardo-Opera Omnia”. Riprodhimet...

REKLAMA