MENU
klinika
Një aventurë shqiptare e ngjashme me Kodin e Da Vinçit

Grali i shenjtë i Beratit

Një letër drejtuar një miku

Bukowski për shkrimin, artin dhe kurajon

“Ka impulse kontradiktore në çdo gjë,” Susan Sontag ka vështruar se kur një person qan,...

I paharrueshëm

‘Qytetari’ Orson Welles

Aktor filmash, aktor teatri dhe regjisor (1915-1985) I lindur në 6 maj 1915, në Kenosha...

Bob Dylan

“Me furi një shi do të bjerë”

Oh, ku ke qenë, sykaltëri biri im? ku ke qenë i dashur i vogli im?...

Fatos Baxhaku

Flamuri, Kuqezia, Pavarësia, heronjtë, bëmat… Atdheu!

          – Atdheu është vatra familjare, gardhi, era e mirë e...

Njëherë e një kohë...

Parada e stilit të vjetër në video: “Për Durrës Me Skoda”

       Makinat-retro parakaluan në Durrës, nëpër sheshe dhe rrugë të qytetit bregdetar. Automjetet...

"Era e re e modernitetit: Gjizë, dhallë dhe kos"

Sazan Guri ka një “recetë origjinale” për turistët e huaj

      Teksa shpresojmë në pritje, negociatat për në BE, populli e gjen vetë...

Në Berat!..

“Bucketlistly”: Assesi, nuk bën pa e vizituar

      Berati ose qyteti i një mbi një dritareve, është një qytet karakteristik...

Ditari sekret i Enverit

Grekët dështuan në Qipro dhe tani na janë sulur si qentë, por…

       Publikohen disa dokumente arkivore të nxjerra nga Arkivi Qendror i Shtetit në...

Fundi i një lufte...

Bota shënon 75-vjetorin e kapitullimit të Japonisë

        Japonia deklaroi kapitullimin para forcave aleate,  75 vjet më parë, më...

Tregimi në ditarin e tij

Si iu shfaq në ëndërr tabela periodike Mendelejevit…?

Kimisti Dimitri Mendelev (8 shkurt 1834-2 shkurt 1907) arriti tek një zbulim shkencor nëpërmjet një...

Nga Hazir Mehmeti

Hijezeza

Mëngjeset e fillimmarsit ishin të errët si asnjëherë. Shiu i dendur ishte bërë i përditshëm,...

REKLAMA