MENU
klinika
Video/ Këngë arvanitase

“Kemi vashaza të mira”, tingujt e 5 shekujve më parë

Si nuk e takoi kurrë Çabejn

Lankshi rrëfen Camajn e panjohur

   Lankshi do të tregonte kohë më parë, njohjen dhe lidhjen e tij me Martin...

Kompozitori i "Asturias"

Albeniz-romantiku i vonuar i fundshekullit XIX

   Albeniz njihet si pionieri i rilindjes së muzikës spanjolle, krijuesi i shkollës moderne të...

Vajza që fliste me shenjtorët

Si u bë misionare për Francën, Zhan D’Arc?

   Është viti 1430, lufta 100-vjeçare anglo-franceze, rrethimi i Compirgne: Zhan D’Ark kapet nga forcat...

Pritja 25-vjeçare...

“Vazo me lulëkuqe” mbetet e Van Gogut

   Pas 25 vjetësh, zgjidhet misteri mbi vërtetësinë e një pikture të njohur. Piktura e...

Shqipëria dinjitoze në Kanë

“Furgoni” mes 11 filmave pretendentë

Erenik Beqiri shkeli tapetin e kuq në Kanë, si pjejsë e filmit “Furgoni”. Ndërsa ishte...

“Man booker” i shkon Lindjes

Alharthi: Populli arab vlera të rralla

   Shkrimtarja nga Omani, Jokha Alharthi, është fituesja për këtë vit, e çmimit ndërkombëtar “Man...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 23 maj?

1430 – Lufta 100 vjeçare anglo – franceze, rrethimi i Compirgne: Zhan d’Ark kapet nga...

Shqipërime nga Sully Prudhomme

Pak strofa nga nobelisti i poezisë shkencore për kohët moderne

René François Armand (Sully) Prudhomme ishte një poet francez dhe eseist, i lindur më 16...

Lola Gjoka

Kthehet në atdhe 20 vite pas lindjes, mësuesja e parë e pianos

Lola Gjoka, e lindur në Sevastopol të Rusisë, më 22 maj të vitit 1910 në...

Teatri, fjala, mesazhi…

“A u shqiptarizuan ‘Engjëjt e Amerikës”?

   Në pritje për t’u hapur perdet, dëgjohet: “Nuk kam asnjë ndjenjë seksuale për ty,...

Festivali Ndërkombëtar

Tirana ndalesa e dytë e kukullave

   Tirana, sërish mbledh kukullat për festivalin ndërkombëtar. Trupat teatrore nga mbarë bota, do të...

REKLAMA