MENU
Maliq Hajrullahu

Shqiptari që krijoi tregun e antikuareve në Paris

Ergys Mërtiri

Tv, mjet i “shkatërrimit” në masë?

Televizioni është konsideruar nga shumë studiues si një prej faktorëve dominues të shkatërrimit kulturor të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 13 shtator?

1789 – Qeveria e Shteteve të Bashkuara mori kredinë e saj të parë. Paratë u...

Fjalimi madhështor

Njeriu sipas Ayn Rand

Një ndër fjalimet më madhështorë e domethënës të shkruajtur ndonjëherë. Kjo pjesë është marrë nga...

Hanah Arendt

Filozofja kundër totalitarizmit

Hanah Arendti është një nga filozofet më të përkushtuara kundër totalitarizmit dhe regjimit nazist në...

Kur përkthehej Enver Hoxha në takimin me Mao Ce Dun-in

” Arti i përkthimit gojor dhe Ankthet e përkthyesit”

” Arti i përkthimit gojor dhe Ankthet e përkthyesit” nga prof Eshref Ymeri “Në Konferencën...

‘’Zoti vdiq’’

Friedrich Nietzsche (Fridrih Niçe) 1844 –1900, nihilizmi shpëtues

Friedrih Niçe, djalë i një prifti protestant, u lind më 15 tetor 1844 në fshatin...

Nga Arlind Farizi

Njëriu me telefon në dorë, Semantika e gishtit

Ti je i shqetësuar. Shqetësimi yt nuk është ai para 10 viteve. Ti je një...

Noam Chomsky

“Populli po revoltohet kundër elitës që e ka mashtruar”

Përktheu Migena Elezi Profesori dhe gjuhëtari përshkruan kohën në të cilën po jetojmë: “Rritja ekonomike...

"Po shkruej për vedi e Shkodrën"

Simon Rrota : Të marrë e injorant ka gjithëkund

Është një tablo ditari me penelata sinqeriteti, me gjuhën e sakrificës dhe kulturës që ka...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 12 shtator?

490- Në vitin 490 para Lindjes së Krishtit, qytetarët grekë u përballën me pushtuesit persianë...

Nga Artan Fuga

Ne që kemi mbetur

Ikën ata që shpallën pavarësinë, madje iku edhe Haxhi Qamili, Iku Selam Musai, vate edhe...