MENU
klinika
Trokiti muaji i Ramazanit

Disa fakte-këshilla më shumë besimtarëve

Ata u flijuan për atdheun

Vrasja e Qemal Stafës siç e dëshmon Drita Kosturi

Drita Kosturi, e fejuara e heroit tregon 56 vjet pas vrasjes enigmen e asaj dite....

Dashuri pa poezi ka sesi?

Tatjana i shkruan Onjeginit… nga shpirti

  Po marr guximin që t’ju shkruaj… Ç’do deshit më veç shpirtit tim? E di,...

Shqipëra e të fshehtave të vogla

Shtypi i huaj ndriçon perlën e Mesdheut

Përfytyroni, Mesdheun! Çfarë ju vjen në mend? Brigjet gjarpëruese, të mbushura me shkëmbinj e limane....

Ishte 5 maji 1912

Pse Hasan Prishtina braktis parlamentin turk?

Këtu u tubuan krerët e Drenicës. Kishte edhe nga viset tjera shqiptare. Natën kishte ecur...

Lahutat shqiptare

“I këndojmë lirisë” prag festivali mbarëkombëtar

Në festivalin folklorik gjithëkombëtar “I këndojmë lirisë”, që mbahet në Klinë më 6-7-8 qershor të...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 5 Maj?

1762 – Nënshkruhet marrëveshja e paqes mes Rusisë dhe Prusisë. 1800 – Britani e Madhe:...

Holokausti

Besa shqiptare, rregulli i artë dhe shpëtimi i hebrenjve

Shqiptarët shpëtuan të paktën 3280 hebrenj gjatë holokaustit. Gjatë viteve 1933-1944, Shqipëria shpëtoi jo vetëm...

Foto

Unike/ Shqipja dallon prej familjeve të gjuhëve në botë

Gjuha shqipe është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane të folur nga më...

Mesazh ndër vargje

Mirush Kabashi-politikës: Mos e ndani pra, Shqipërinë!

Pjesëmarrës në konferencën “Ramazani, muaji i mëshirës, solidaritetit dhe shëndetit ” konferencë organizuar nga Myftinia...

Çfarë shkruhej në të?

Letra që s’e pa kurrë, ndryshoi jetën për Thomas Edison

Kjo ngjarje ka ndodhur më shumë se njëqind vjet më parë. Tomas ishte një çun...

Zhan-Zhak Rusoi

Durimi është i hidhur, por fryti i tij është i ëmbël

Zhan-Zhak Rusoi (1712-1778) i quajtur ndryshe edhe “Filozofi i Gjenevës” ishte shkrimtar, dijetar dhe kompozitor...

REKLAMA