MENU
klinika
Cirku, dashuri dhe përkushtim

Shuhet artistja e një karriere të hershme dhe shkëlqyese

"Testamenti i luftës"

Amanetet e Pjetrit të Madh… Rusisë

        Rusia moderne zë fill me vetëm një emër, me Pjetrin e...

Shërbimet sekrete komuniste

Si e eleminuan Ramize Gjebrean – historia e rrallë

        Agllaia Zoto, ish-prokurorja e parë e regjimit komunist, shoqja e ngushtë...

Fati tragjik...

Shkëlqimet dhe vuajtjet e heroinave romantike

        Quhen Safo, Zhanë d’Ark, Mari Stjuart, Zhuljetë, Esmeralda, Veleda, apo edhe...

"La follia"

Marrëzia portugeze që pushtoi Evropën

        Një temë e rrahur gjerësisht në Perëndim, si në letërsi edhe...

Shqipëria e pasluftës...

“Hoxha, i vetmi intelektual mes komunistëve të Lindjes”

        Udhëheqësi që e mbajti Shqipërinë, në një kontroll të hekurt, për...

"Dua... Ali Pashën!"

Kalimthi, me Viktor Zhustin: Im atë, më thërriste si Noli

       Viktor Zhusti më mori në telefon. U takuam – shkruan Ben Blushi...

"Xhihadi i bardhë"

Pranga për “Hitlerin e ri”

        Alex Davies, bashkëthemelues i grupit të parë të ekstremit të djathtë,...

P U SH K I N

Kujtoj me mall një çast magjik

        Pushkini, ati i gjuhës dhe letërsisë bashkohore ruse, lindi në Moskë,...

Me 50 dollarë, drejt lirisë...

Cili qe i pari shqiptar i vendosur në Amerikë?

        Shqiptarët dhe ëndrra amerikane, një zanafillë e kahershme. Toka e premtuar...

Fustanella...

Gjenerali grek në Paris, 1842

        Pa koment! Jean-Gabriel Eynard – Jean-Gabriel et Anna Eynard avec Henri...

Marrëdhëniet dypalëshe

Ç’kupton me fjalën “shqiptar”? – Mit’hat Frashëri me Venizellosin…

        Uran Butka Kryeministri grek Venizellos përulet përpara Mit’hat Frashërit  Në letrën...

REKLAMA