MENU
Dy Kandidaturat

Konkursi për Teatrin mbyllet, kush fiton?

Fotot e rralla

Si hanin partizanët dhe ballistët në luftë, Enveri preferonte uiskin

Lufta e dytë botërore në Shqipëri është banalizuar shpesh. Gjatë viteve të diktaturës, forcat nacionaliste...

Rilindasi Kombëtar

Sami Frashëri dhe idea e tij për një universitet shqiptar

Nga Andreas Dushi Në revistën “Zani i Naltë”, Viti III, nr. 8, fq. 50 lexojmë...

Viti i Skënderbeut

Filmi “Skënderbeu” mbledh artistët në Krujë

Në mbarim të vitit të Skënderbeut, mbrëmë në qytetin e Krujës artistët u bënë bashkë...

Çfarë ndodhi?

Viti 1989/ Telefonata nga SHBA që alarmoi komunizmin: Dua Eli Farën

Edhe pse kishte kaluar gjysma e dytë e vitit 1989 dhe në mjaft prej shteteve...

Histori njerëzore

Mjeku e mori mësysh/ Pse e ëma i kërkoi atij disa fije floku?

Në krahinat fshatare të Rumanisë, sidomos para Luftës së Dytë Botërore, ndodhte që ndonjë fshatar...

Polo Biblio-Museale - Leçe

Çelet ekspozita “Scanderbeg, Un eroe albanese in Puglia”

Muzeu Historik Kombëtar, Polo Biblio-Museale e Provincës së Leçes, Muzeu Castromediano në Leçe dhe Ambasada...

Simbole kulturore

Ç’mendojnë turqit për ne, nga mënyra se si e hamë qengjin?

Ky rrëfim, bëhet nga pedagogu dhe shkrimtari i disa librave, Zyhdi Dervishi. Teksti i mëposhtëm...

Si e dënoi partia?

E la Çamërinë nga holokausti i grekëve!

Bedri Myftari lindi në fshatin Sklav të Filatit të Çamërisë më 21 dhjetor të vitit...

“Një ditë me kuratorin”

Objektet e Sami Frashërit në Muzeun Historik Kombëtar

Në kuadër të programit Edukimi Përmes Kulturës, nxënësit e shkollës së mesme “Ismail Qemali” morën...

Edhe shkenca nuk e shpjegon dot

Donin të shembnin Kishën e Laçit/ Çfarë u ndodhi 32 ushtarëve?

Në vitin 1981, një grup ushtarësh nga toga e Drojës në Laç shkuan për të...

Nga Faik Konica

Vallë anarqia, ku do ta shpjerë vendin?

Shqiptarët kishin zakon të thoshin se shpëtimin dhe përparimin e Shtetit e ndalojnë tre veta:...