MENU
klinika
Fustanellat e bardha të shqiptarëve, armët e...

Me në krye Dervish Carën

"Njerëzia binin porsi miza"

Faik Konica: Murtaja në Shqipëri në kohët e kaluara

          Në shkollat e mjekësisë rrëfejnë se të katër sëmundjet e...

CNN

Hapet nën masa të rrepta Muri i Madh

        Një pjesë e vogël e Murit të Madh të Kinës është...

Dario Fo. Antikonformist!

“Nëse më ndodh ndonjë gjë, thoni se bëra gjithçka për të jetuar”

Dario Fo (24 mars 1926 – 13 tetor 2016) ishte një satirist, shkrimtar, aktor dhe...

A mbroheshin mjekët e murtajës?

Ç’fshihnin këto maska, sot kaq të çuditshme?!

       Epidemia e parë e murtajës e konfirmuar në histori, është ajo Justiniane,...

"Izoluar së bashku"

Këngëtarja lirike shqiptare apel me himnin kombëtar

            Mexosopranoja e njohur lirike, pjesë e Teatrit Historik të...

NATO për Kosovën

Sulmi prej 78 ditësh kundër serbëve

         Fillimi i bombardimeve të NATO-s kundër bazave të forcave serbe në...

NASA nuk "merr pushime"

Pandemi në Tokë? Astronautët ia mbathin në hapësirë…

       A e keni menduar ndonjë nga këto ditë, sa mirë do të...

Blinishtët

Fisnikët e Arbërisë

Zhvillimi ekonomiko-shoqëror në trevat arbërore gjatë Mesjetës çoi në mënyrë të natyrshme në lindjen e...

Dinastia e Blinishtëve

Familja e fuqishme feudale

Blinishtët ishin një familje e fuqishme feudale. Hynë në historinë e Shqipërisë së Mesjetës me...

Momenti rrëqethës

Fjala e parë shqipe u shënua në Janinë më 1379

Me 26 shkurt 1379, malësorët shqiptarë në jug shpërthejnë në kryengritje kundër despotit serb, Thoma...

Përfundimet e albanologut Robert Elsie

10 alfabetet e shqipes

Përpara vendosjes përfundimtare të alfabetit shqip në Kongresin e Manastirit, shqipja është shkruar në më...

REKLAMA