MENU
klinika
Duke pritur Bregoviçin...

Pëllumb Kulla: Hej, dreq! Nuk na u ndanë votimet ne, shqiptarëve!

Dasmë në oborr!

Mbreti Zog dashuron trëndafilat dhe… “Hirushen moderne”

          Media franceze “La Voix du combattant” ka botuar, të shtunën...

Ben Andoni

Më mirë që nuk janë më njerëzit e kulturës… si Kosta Raka & CO

    Qasja jonë e pamundur me Neoliberalizmin, inerci apo hipotezë sistemi Nga: Ben Andoni...

EPIRI

Amantia që kur lindi deri sa të jetë dheu është Ilire

      Nga: Gëzim Llojdia 1. Prof. Dr. Neritan Ceka, ngre një alarm dhe...

"Një ushtar arnaut"

Shqiptarët e sertë, fisnikë të lindur

         “…I dua shqiptarët, shumë. Të gjithë shqiptarët janë të lindur, të...

''Të studiosh budallallëkun''

Musil; zbrazëtia midis shpirtit e saktësisë

        “Flisni si libri, jetoni ashtu si lexoni” Një aleancë e saktësisë...

Shtypi francez për Zogun

“Mbreti i donte gratë të arsimuara dhe asnjë zyrtar të paaftë”

          Nga: Aurenc Bebja*, Francë – 24 Gusht 2019 “Journal des...

Ambasadat shqiptare, vitet '90

”Nëse do keni ftesa nga nuncët e Vatikanit, nuk do të shkoni…”

Pjesa e katërt Publikohen disa dokumenta të panjohura të nxjerra nga Arkivi i Ministrisë së...

Muzikë prekëse për viktimat nga pandemia e Covid-19

Varka në formë violine lundron në kanalet e Venecias

Një varkë në formë violine, është duke lundruar nëpër kanalet me ujë të qytetit të...

Vitet e tij të fundit qenë të trazuara...

Hemingway dhe vështirësitë e tij me shëndetin mendor

I cilësuar si një nga shkrimtarët më me ndikim të shekullit XIX, zëri letrar i...

“Continuum”

Për herë të parë, një revistë e dedikuar për arbëreshët

“Continuum” është emri i revistës shkencore të Qendrës së Studimieve dhe Publikimeve për Arbëreshët. Tashmë...

“Bjeri, bjeri çiftelisë”

Koha kur Goran Bregoviç këndonte në shqip

Goran Bregoviç është bërë kryetemë e debateve në rrjete sociale pasi mori ftesë nga Festivali...

REKLAMA