MENU
klinika
Kreativiteti lulëzoi gjatë pandemisë...

Ju prezantojmë me fituesin e konkursit të fotografisë historike

Arsvita

23 artistë nga disa vende të botës krijojnë dhe ekspozojnë në Krujë

Arsvita tashmë në edicionin e dytë e ka qendrën në Krujë. Këto ditë përkojnë edhe...

Sugjerimet

Pesë librat që Bill Gates ka lexuar për këtë vit

Ngaa një roman për djalin e humbur të William Shakespeare në një libër për modifikimin...

Përgjimet ndaj disidentit komunist

“Xheviti qëndron shumë kohë në zyrë gjoja për të lexuar, por…”

Dashnor Kaloçi Publikohet një dosje arkivore voluminoze e nxjerrë nga institucioni i Autoritetit për Informimin...

Kujtime të panjohura të ish-gazetarit

Si e denigroi Enveri presidentin Omer Nishani…

Nga Bashkim Trenova Memorie.al boton kujtimet e gazetarit, publicistit, përkthyesit, studiuesit, shkrimtarit, dramaturgut dhe diplomatit të...

Program ''Shqipëri-Kosovë''

Një Gjuhë, një Komb: e njëjta Trashëgimi

         Kalendari i përbashkët kombëtar. Shqipëria dhe Kosova, nënshkruan ditën e sotme,...

Nga Pablo Pikaso te Paula Rego...

Kur artistët rilexojnë “Kryeveprën e panjohur”: BALZAK!

         Nuk është as roman e as traktat estetik. Botuar për herë...

Koreja e Veriut ndalon lëkurat...

Edhe modën e bën vetëm ai: Kim Jong-un!!!

        Lamtumirë xhaketave prej lëkure, në Korenë e Veriut!.. I vetmi që...

''Die Voche''

Liza Vorfi në shtypin gjerman… viti 1938

         Kur më 26 shtator 1946, në teatrin e porsakrijuar të Kosovës,...

''Tepër sekret''

”Skëndi” me ”Parashtruesin”… pseudonimet e spiunëve…

         Publikohet një dosje arkivore voluminoze të nxjerrë nga institucioni i Autoritetit...

Bir i Kadmit

Iliri, nipi i Evropës

        I biri i Kadmit, Iliri, duke vijuar traditën legjendare, i dha...

Akili kundër Hektorit

Zbulohet mozaiku i ILIADËS

     Këndo, hyjneshë, mërin’ e Akil Pelidit që shumë hidhërime e kobe akejve u...

REKLAMA