MENU
klinika
Jeta, libri dhe rrëfimet

A u përdhunua “Vajza e fshatit tim” nga Komunizmi?

Ditari i një dite në Kosovë...

Mes shqiptarëve që ju mungonte civilizimi!

Në verë të vitit 1912, Aubrey Herbert kishte vendosur që ta vizitonte edhe një herë...

Si e përshkruan historiani Duncan M. Perry?

Kur Halimi e vrau Rostkovskin!

Me 8 gusht 1903, Halimi, një ushtar shqiptar, me shërbim në Manastir, e vrau konsullin...

Detajet dhe veprimet e fundit

24 orët e fundit drejt ekzekutimit, rruajtja e kokës dhe ushqimi…

Ata janë hapat e fundit – të fundit që ata do të ndërmarrin ndonjëherë –...

Nga Sami Flamuri

Varri i Marës, çërnojeviqet dhe shqiptarët në mesjetë

Mesjeta paraqet ndër çështjet me pak të hulumtuara e të publikuara nga historia e popullit...

Brezi i fundit i femnave malësore shqiptare me "lulengjyra"

“..armët i kanë kelte, tatuazhin si ilirët e trakët”

Japodët, ishin fise ilire që banonin në krahinat veriore të Ilirisë, në shpinë të liburnëve....

Nga Zëri i Amerikës

Tregtia e skllevërve, sipërmarrje e turpshme që pasuroi Amerikën

Këtë muaj mbushen 400 vjet që kur skllevërit e parë afrikanë mbërritën në koloninë britanike...

Historia e 1750 flamujve shqiptarë

Shqiponja e zezë mbi gjarprin

“Le Rappel” ka botuar, të enjten e 25 dhjetorit 1903, në faqen n°2, një shkrim...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 10 gusht?

612 p.e.s. – Vrasja e Sinsharishkunit, Mbret i Perandorisë Asiriane. 610 – Në Islam, dita tradicionale e festës Nata e Lejletul...

"Le monde"

Kadare: Jetova në një vend anormal…

     Në ballinën e prestigjiozes “Le Monde”, iu kushtua një intervistë prej dy faqesh,...

Festivali i famshëm i 11-të!

Ja cilët ishin “gjykatësit” e këngëtarëve që u burgosën

      Në “Zëri i rinisë”, i të shtunës së 13 janarit 1973, botohej...

Kronikat e Komnenës

Brigjet shqiptare dhe Kryqtarët e “Via Egnatia”

Lançimi i Kryqëzatës së parë për çlirimin e Jeruzalemit u bë në 27 nëntor të...

REKLAMA