MENU
klinika
Skllavëria si lindi

Konica: Shqipëtarët të kenë në shpirt adhurimin e zgjedhës?

Ohridi

E dini se, vetë mbretëresha Elizabetë u tundua prej saj?

     Shumë gra që kanë bërë histori, nuk kanë mundur t’i shpëtojnë tundimit femëror...

DokuFest XVIII

Fituesit e kinemasë ndërkombëtare

      Mbrëmjen e 10 gushtit u shpallën fituesit e edicionit të XVIII-të, të...

Përjetësisht, Vaçe...

Shtatore ikonës së këngës shqiptare

     Qytetit të saj, së shpejti do t’i shtohet shtatorja e artistes së madhe...

Rrethimi i Durrësit

I pari i një kështjelle në historinë e Evropës

Historia e Komnenëve të epokës Bizantine është e lidhur me një sërë ngjarjesh e shekujsh...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 11 gusht?

106 – Pjesa jug-perëndimore e Dakias (sot Rumani) bëhet provincë romake: Dakët janë përmendur së...

Jeta, libri dhe rrëfimet

A u përdhunua “Vajza e fshatit tim” nga Komunizmi?

Anës e pas anes-o Lumit te fshatit tim Nga fushat vijne vashat so-ot Djersa ne...

Ditari i një dite në Kosovë...

Mes shqiptarëve që ju mungonte civilizimi!

Në verë të vitit 1912, Aubrey Herbert kishte vendosur që ta vizitonte edhe një herë...

Si e përshkruan historiani Duncan M. Perry?

Kur Halimi e vrau Rostkovskin!

Me 8 gusht 1903, Halimi, një ushtar shqiptar, me shërbim në Manastir, e vrau konsullin...

Detajet dhe veprimet e fundit

24 orët e fundit drejt ekzekutimit, rruajtja e kokës dhe ushqimi…

Ata janë hapat e fundit – të fundit që ata do të ndërmarrin ndonjëherë –...

Nga Sami Flamuri

Varri i Marës, çërnojeviqet dhe shqiptarët në mesjetë

Mesjeta paraqet ndër çështjet me pak të hulumtuara e të publikuara nga historia e popullit...

Brezi i fundit i femnave malësore shqiptare me "lulengjyra"

“..armët i kanë kelte, tatuazhin si ilirët e trakët”

Japodët, ishin fise ilire që banonin në krahinat veriore të Ilirisë, në shpinë të liburnëve....

REKLAMA