MENU
klinika
Nga Zëri i Amerikës

Tregtia e skllevërve, sipërmarrje e turpshme që pasuroi Amerikën

Historia e 1750 flamujve shqiptarë

Shqiponja e zezë mbi gjarprin

“Le Rappel” ka botuar, të enjten e 25 dhjetorit 1903, në faqen n°2, një shkrim...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 10 gusht?

612 p.e.s. – Vrasja e Sinsharishkunit, Mbret i Perandorisë Asiriane. 610 – Në Islam, dita tradicionale e festës Nata e Lejletul...

"Le monde"

Kadare: Jetova në një vend anormal…

     Në ballinën e prestigjiozes “Le Monde”, iu kushtua një intervistë prej dy faqesh,...

Festivali i famshëm i 11-të!

Ja cilët ishin “gjykatësit” e këngëtarëve që u burgosën

      Në “Zëri i rinisë”, i të shtunës së 13 janarit 1973, botohej...

Kronikat e Komnenës

Brigjet shqiptare dhe Kryqtarët e “Via Egnatia”

Lançimi i Kryqëzatës së parë për çlirimin e Jeruzalemit u bë në 27 nëntor të...

Konventa e Gjenevës

Pas 70 vjetësh, mbikëqyrja ndërkombëtare domosdoshmëri

       Ligji ndërkombëtar për të drejtat e njeriut u miratua 70 vjet më...

Detaria ilire

Ulqini rikthen në përmasa reale anijen liburne

      Detaria ilire, në mënyrë të veçantë mjetet e lundrimit – si është...

Arkivi i Sienës

Letra e rrallë me firmën e Skënderbeut

        Historiani i shquar shqiptar nga Peja, prof. Dr. Jahja Drançolli, ka...

Almanak

Histori/ Çfarë ka ndodhur më 9 gusht?

480 pes – Persianët mundin Leonidën e Spartës në Betejën e Thermopileve. Leonida, i vetëdijshëm...

Çifti mbretëror

Publikohet dalja e parë publike e mbretit Zog me Geraldinën

       “Paris-soir” ka botuar, të dielën e 12 shkurtit 1938, në faqen n°16,...

Fotografi

Na ishte njëherë… Maroku para islamikëve

 Në një kaluar jo fort të largët, Maroku i ngjasonte vendeve të perëndimit: veshjet, sjelljet,...

REKLAMA