MENU
Mesazh për shoqërinë

Cilat ishin fjalët e fundit të gjeniut Steve Jobs?

Për dashurinë dhe demonë të tjerë

Dashuria, ky demon i Gabriele Garcia Marquez

Nga Andreas Dushi Gjithnjë është thënë se për të kuptuar dashurinë, duhen kuptuar e më...

Mbrojtës i çështjes shqiptare

U arrestua nga italianët dhe u internua larg në ishull!

Abas Ermenji lindi më 12 dhjetor 1913 dhe u nda nga jeta më 10 mars...

Si ishte jeta e tij…

Kola i madh i ‘Motrës Tone’/ 79 vjet pa të

Nikolla, “Kolë” Idromeno lindi më 15 gusht 1860 në Shkodër dhe vdiq më 12 dhjetor...

Çfarë simbolizojnë minaret?

Arkitekti nga Elbasani që ideoi Xhaminë Blu para 500 vitesh

Perandoria Osmane, e më pas Republika e Turqisë, ka pasur një traditë shumë të shquar...

Mendime Kritike Kulturore

Çfarë shkruante Koliqi për Migjenin?

* Ndonji lule çelë e papritur, premtim pranverash të përtardhme. * Sensibiliteti i tij njerëzuer…...

Shkrimtari Ridvan Dibra

‘’Ballkanika’’ mirëpret librin ‘’Legjenda e Vetmisë’’

Rumania ndër shumë evente artistike që bën do të shpërndajë shumë çmime në fushën e...

Letersia botërore

Romantiku i mirënjohur Alfred dë Myse (Alfred de Musset)

“Në zemrën e trazuar nga kujtimi, nuk ka vend për shpresë”. Alfred dë Myse lindi...

Pikturë e rrallë!

Ja si ishte Ksamili në vitin 1857!

Kjo pikturë e rrallë e plazhit të Ksamilit është realizuar nga Edward Lear në prill...

Të shkruarit në shqip

Shkodranët që krijuan disa prej abetareve të para të gjuhës shqipe

Nga Andreas Dushi Duke vështruar pas në kohë, historinë e gjuhës së shkurar shqipe më...

Traditë?!

Pse muslimanët përdorin emra të krishterë dhe anasjelltas?

Në ato shoqëri tradicionale ose moderne të Perëndimit ose të Lindjes, që karakterizohen nga intoleranca...

I pëlqente muzika

S’donte të merrej me mjekësi, babai i ndërpret paratë!

Hektor Berlioz ishte kompozitor, shkrimtar dhe kritik françez. Ai lindi më 11 dhjetor 1803 në Brekun SeN-Ondré në Isère....