MENU
klinika
Shoqëria tradicionale

Pse gratë muslimane bëjnë dush pasi flitet për vdekjen?

Mihal Davidhi

Letra epike/ I shkruajti Enver Hoxhës që të mos mbyllte kishat

Mihal Davidhi, nga fshati Zhukë i Novoselës në Vlorë, në vitin 1967 ishte 19 vjeç...

 Shkrimtari Gazmend Kapllani

“I keqi i vetes”, trilli kafkian i letërsisë shqiptare

Në datën 10 dhjetor në darkë, në librarinë ‘Tirana Times’ u promovua libri i ri...

leximi postmodern

Smartfonët po ndryshojnë aftësinë e të lexuarit

“Leximi në smartfone po ndryshon aftësinë tonë të të lexuarit”, – shprehet neurologia Maryanne Wolf...

Luigji Pirandelo

Shkrimtari që lot me dramën njerëzore

“Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim vish këpucët e mia, ec rrugëve...

Pse e vendoste babai?

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Shumë dokumente, fakte dhe botime të ndryshme dëshmojnë se në shoqërinë tradicionale shqiptare marrëdhëniet seksuale...

Përvjetori i 86-të!

Robert Shvarc/ Përkthyesi gjerman me nënë nga Elbasani!

Robert Shvarc lindi në Sarajevë, më 10 dhjetor, 1932 nga një baba hebre nga Austria...

Fati i tmerrshëm i Samiut që nuk doli gjallë…

Shqiptari më i vuajtur në botë që bëri dyfishin e burgut të Mandelës!

(foto lart, ilustruese) Hyri në burg në moshën 24-vjeçare. Vdiq aty në moshën 67-vjeçare. Fotoja...

63-vjetori

Shkrimtari shqiptar/ Nismëtar i iniciativave qytetare!

Kim Mehmeti ka lindur në fshatin Gërçec të Shkupit në vitin 1955. Është i njohur...

Kush ishin fituesit?

Si sot në 1901, u ndanë për herë të parë çmimet Nobel !

Më shumë se 100 vjet më parë, pikërisht më 1 dhjetor të vitit 1901, janë...

Mos e humbisni

“Mogli i xhunglës” tashmë në një version më “të errët!

“Mogli i xhunglës” është historia e djalit të vogël të rritur mes kafshëve, i cili...

Nga Pjetër Logoreci

Zoja e Shkodrës në arkivat austriake

Ka shumë kohë që i ngacmuem nga lidhjet shpirtnore, por edhe ato historike e familjare,...