MENU
klinika
Shkrimtari Ridvan Dibra

‘’Ballkanika’’ mirëpret librin ‘’Legjenda e Vetmisë’’

Letersia botërore

Romantiku i mirënjohur Alfred dë Myse (Alfred de Musset)

“Në zemrën e trazuar nga kujtimi, nuk ka vend për shpresë”. Alfred dë Myse lindi...

Pikturë e rrallë!

Ja si ishte Ksamili në vitin 1857!

Kjo pikturë e rrallë e plazhit të Ksamilit është realizuar nga Edward Lear në prill...

Të shkruarit në shqip

Shkodranët që krijuan disa prej abetareve të para të gjuhës shqipe

Nga Andreas Dushi Duke vështruar pas në kohë, historinë e gjuhës së shkurar shqipe më...

Traditë?!

Pse muslimanët përdorin emra të krishterë dhe anasjelltas?

Në ato shoqëri tradicionale ose moderne të Perëndimit ose të Lindjes, që karakterizohen nga intoleranca...

I pëlqente muzika

S’donte të merrej me mjekësi, babai i ndërpret paratë!

Hektor Berlioz ishte kompozitor, shkrimtar dhe kritik françez. Ai lindi më 11 dhjetor 1803 në Brekun SeN-Ondré në Isère....

Shoqëria tradicionale

Pse gratë muslimane bëjnë dush pasi flitet për vdekjen?

Përgjithësisht, në kulturat perëndimore, njerëzit flasin në mënyrë mjaft të kursyer për vdekjen, për të...

Mihal Davidhi

Letra epike/ I shkruajti Enver Hoxhës që të mos mbyllte kishat

Mihal Davidhi, nga fshati Zhukë i Novoselës në Vlorë, në vitin 1967 ishte 19 vjeç...

 Shkrimtari Gazmend Kapllani

“I keqi i vetes”, trilli kafkian i letërsisë shqiptare

Në datën 10 dhjetor në darkë, në librarinë ‘Tirana Times’ u promovua libri i ri...

leximi postmodern

Smartfonët po ndryshojnë aftësinë e të lexuarit

“Leximi në smartfone po ndryshon aftësinë tonë të të lexuarit”, – shprehet neurologia Maryanne Wolf...

Luigji Pirandelo

Shkrimtari që lot me dramën njerëzore

“Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim vish këpucët e mia, ec rrugëve...

Pse e vendoste babai?

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Shumë dokumente, fakte dhe botime të ndryshme dëshmojnë se në shoqërinë tradicionale shqiptare marrëdhëniet seksuale...